Κινηματογραφος

Tinker Tailor Soldier Spy

Άκουσε όλο το soundtrack δωρεάν!

Δημήτρης Καραθάνος
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

     image

Μπορεί να πέρασε στο πάνθεον της μυθιστοριογραφίας με τον «Κατάσκοπο που γύρισε από το κρύο», δημιουργώντας το υβρίδιο του κατασκοπικού θρίλερ εκ του μηδενός, όμως το αριστούργημά του υπήρξε το «Κι ο κλήρος έπεσε στον Σμάιλι». Πρώτο μέρος μιας τριλογίας που εκδόθηκε πλέον και στα ελληνικά από τις εκδόσεις Καστανιώτη, το εμβληματικό έργο του Τζον Λε Καρέ μεταφέρθηκε στον κινηματογράφο από τον Τόμας Άλφρεντσον, με τους Γκάρι Όλντμαν, Κόλιν Φερθ και Τζον Χερτ. Προβλήθηκε το σαββατοκύριακο στο Φεστιβάλ Βενετίας, από όπου διαβάζουμε πως πλασαρίστηκε απευθείας στα φαβορί για τον Χρυσό Λέοντα.

Τρέιλερ προς το παρόν δεν υπάρχουν διαθέσιμα, πλην ενός, το οποίο μπορείτε να δείτε αποκλειστικά στην ιστοσελίδα του «Guardian», ενώ η διανομή της ταινίας ξεκινά στις 16 Σεπτεμβρίου στην Ευρώπη, αλλά τον Φεβρουάριο του 2012 στη χώρα μας. Οι καλοί άνθρωποι της παραγωγής ωστόσο, τροφοδοτούν την προσμονή και κάνουν το αίμα να καλπάσει στις φλέβες μας, προσφέροντας δωρεάν προακρόαση του εξαιρετικού soundtrack της ταινίας, το οποίο φέρει την υπογραφή του Alberto Iglesias.

Κινηματογραφικός συνθέτης από τους λίγους, ο Iglesias είναι υπεύθυνος για την ηχητική επένδυση των «Το μυστικό μου λουλούδι», «Καυτή σάρκα», «Όλα για τη μητέρα μου», «Μίλα της», «Κακή ανατροφή», «Volver» και «Ραγισμένες αγκαλιές» του Αλμοδόβαρ, διεκδίκησε Όσκαρ για τον «Επίμονο Κηπουρό» και το «Kite Runner», ενώ φέτος δημιούργησε και το σάουντρακ της τελευταίας ταινίας του Πολάνσκι, «Carnage».

Ολόκληρο το σάουντρακ του «Tinker Tailor Soldier Spy», εδώ

image