Κινηματογραφος

Athens Open Air Film Festival

Προβολές ταινιών σε γειτονιές της πόλης με ελεύθερη είσοδο

Δημήτρης Μαστρογιαννίτης
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Το σκέφτηκε το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, το έκανε πραγματικότητα η ομάδα του Διεθνούς Φεστιβάλ Κινηματογράφου Νύχτες Πρεμιέρας.

Η αρχή έγινε στις 13/7 με το «Go West» του Μπάστερ Κίτον στην ταράτσα του Λαίς (Ταινιοθήκη της Ελλάδας) συνοδεία πρωτότυπης μουσικής, ειδικά για την περίσταση γραμμένη από τον Κωνσταντίνο Βήτα. Και το πρόγραμμα συνεχίζεται…

Τετάρτη 20/7, 21.30, Πλατεία Αγίας Ειρήνης: “A Space Story”, 12 πρωτοποριακές ταινίες των αρχών του προηγούμενου αιώνα συναντούν τους μουσικούς αυτοσχεδιασμούς του «Άγγελου Κυρίου» και των «Φανταστικών Ήχων».

Πέμπτη 21/7, 21.30, Αρχαιολογικό Πάρκο Ακαδημίας Πλάτωνος: «Νινότσκα» με την Γκρέτα Γκάρμπο.

Τρίτη 26/7, Οδός Αρεοπαγίτου (μετά το Μουσείου Ακρόπολης): Προβολή ταινιών μικρού μήκους από σκηνοθέτες του Νέου Ελληνικού Ρεύματος.

Τετάρτη 27/7, Πλατεία Αυδή – Μεταξουργείο: Αποσπάσματα από τις μικρού μήκους των Γουονγκ Καρ Βάι, Γκας Βαν Σαντ, Τιμ Μπάρτον κ.ά.

Πέμπτη 28/7, Πεζόδρομος Ερμού (πλησίον αμαξοστασίου ΗΛΠΑΠ): Προβολή ταινίας έκπληξης και συνοδεία μουσικής εκδήλωσης με ζωντανή μουσική, στο πλαίσιο ειδικής εορταστικής θεματικής.

Η είσοδος είναι ελεύθερη