Κινηματογραφος

Ζένια Kαπλάν

Πρωταγωνίστρια της βραβευμένης ταινίας «Λιούμπη», βγήκε πρόσφατα και πάλι… εκτός συνόρων

4169-207182.JPG
Γιώργος Δημητρακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 335
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
12581-28586.jpg

Πρωταγωνίστρια της βραβευμένης ταινίας «Λιούμπη», βγήκε πρόσφατα και πάλι… εκτός συνόρων με την ταινία «Χωρίς σύνορα»,  ενώ μόλις τελείωσε τα γυρίσματα για την ταινία “Ιllusion”. Η ηθοποιός Ζένια Καπλάν φαίνεται να πραγματοποιεί τα όνειρά της…

«Έφτασα στην Αθήνα με πρόσκληση για διακοπές δεκαοχτώ χρονών από το Βίντεμπσκ της Λευκορωσίας, εκεί που γεννήθηκε ο Σαγκάλ. Έμεινα για πάντα. Τότε η Ελλάδα ήταν λιγότερο open door και πολύ πιο live your myth από ό,τι σήμερα, και μείναμε. Πολλή ζέστη, πολλά χαμόγελα, πολλή χαρά σε σχέση με τη χώρα μου. Στην αρχή εντυπωσιάστηκα ακόμη και από τα πιο μικρά πράγματα, τα μανταρίνια και τα πορτοκάλια. Mας έλεγαν ότι η Ελλάδα έχει τα πάντα.

Έκανα φίλους, γνώρισα τον Γιώργο (Σταυράκη, έναν από τους συνιδρυτές του ιστορικού συναυλιακού Ρόδον) και τώρα έχουμε μαζί ένα παιδί, τον Μιλτιάδη. Κι έμαθα να βλέπω το παρόν μέσα από το πείσμα, την υπομονή, τη σοφία και τη γαλήνη του. Να μην είμαι κολλημένη, γιατί συνέχεια αναζητάει το καινούργιο. Στα γυρίσματα της ταινίας “Χωρίς σύνορα”, σε σκηνοθεσία Νίκου Γαϊτατζή, πέρασα πολύ ωραία.

Είναι ενδιαφέρον να δουλεύεις σε μια ελληνοαμερικάνικη παραγωγή, με ξένη νοοτροπία. Mένω στη Φιλοθέη. Στην Αθήνα κατεβαίνω πια μόνο για πολιτιστικά events – πηγαίνω συχνά σε συναυλίες, μου άρεσαν οι Einstürzende Neubauten στο Fuzz. Ακόμα, συνηθίζω να πηγαίνω σε μέρη σαν την Ελευσίνα και να ανακαλύπτω άγνωστα πάρκα – είναι περισσότερα από όσα νομίζουμε. Αυτό τον καιρό μόλις τελείωσαν τα γυρίσματα της ταινίας του Σάββα Καρύδα “Ιllusion”, ενώ συμμετείχα φιλικά στην ταινία “Γάλα” του Γιώργου Σιούγα από το ομώνυμο θεατρικό έργο».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ