Κινηματογραφος

Μια μέρα ο Όλιβερ Στόουν θα λέει τις ειδήσεις στον Σκάι

Μια μέρα ο Όλιβερ Στόουν θα λέει τις ειδήσεις στον Σκάι

41550-195045.jpg
Γιώργος Κρασσακόπουλος
ΤΕΥΧΟΣ 326
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
10522-23953.jpg

Xavier talks! 

Έκανε την πρώτη του ταινία στα 19. Τη δεύτερη στα 20. Και οι δυο πήγαν στις Κάννες. Τον περιγράφουν ως «ο Πέδρο Αλμοδοβάρ του Κεμπέκ». Ο Ξαβιέ Ντολάν μπορεί να θέλει ακόμη δουλειά σαν σκηνοθέτης, αλλά είναι άριστος στην τέχνη της ατάκας. 

● Δεν φοβάμαι να ζητήσω αυτό που θέλω. Ακούγομαι σαν δικτάτορας όταν λέω κάτι τέτοιο; 

● Έχεις το press book της ταινίας; Αυτό το ροζ. Το σχεδίασα εγώ. Νομίζω αυτό σου δίνει την απάντηση για το αν θέλω να έχω τα πάντα υπό τον έλεγχό μου.

● Ναι, είμαι gay. Είμαι επίσης μύωπας κι έχω καστανά μαλλιά. Ούτε αυτά παίζουν ρόλο στο τι ταινίες κάνω.

● Είμαι ανοιχτός στα πάντα. Έχω κάνει παρτούζες, straight και gay. Ή καλύτερα, θα τα έλεγα όργια. Αλλά ήταν αυθόρμητα. Και με περιορισμένες συμμετοχές. 

● Όταν ο «Τιτανικός» βγήκε στις αίθουσες απέκτησα εμμονή με τον Λεονάρντο ΝτιΚάπριο. Ήταν ο πρώτος μεγάλος μου έρωτας. Του έγραφα γράμματα και ήμουν έκπληκτος που δεν μου απαντούσε. Δεν θα του το συγχωρήσω ποτέ. 

 

Έχεις διάβασμα:

Αριθμητική

Το «4.3.2.1»*, δεν είναι η συνέχεια του «Τέσσερις Μήνες, τρεις 

Εβδομάδες, δυο μέρες», αν και 

πρωταγωνιστούν κορίτσια και το στόρι περιλαμβάνει μια έκτρωση. 

Αντίθετα μοιάζει με το πώς θα ήταν το “Sex and The City” αν το 

σκηνοθετούσε ένας ατάλαντος Γκάι Ρίτσι. Ακούγεται κακό. Και είναι. 

Γεωγραφία

Μετά τον JFK, τον Ρίτσαρντ Νίξον και τον Τζορτζ Μπους, σειρά έχουν για τον Όλιβερ Στόουν οι ηγέτες της Λατινικής Αμερικής στο ντοκιμαντέρ του “South of the Border”, στο οποίο περιοδεύει νότια των αμερικανικών συνόρων και μιλά μαζί τους. Ο Όλιβερ είναι φυσικά ο σταρ. Συμμετέχουν: ο πρόεδρος της Βενεζουέλας Ούγκο Τσάβεζ, της Βολιβίας  Έβο Μοράλες, της Βραζιλίας Λούλα Ντα Σίλβα, της Αργεντινής Κριστίνα Κίρτσνερ, του Εκουαδόρ Ραφαέλ Κορέα, και της Κούβας Ραούλ Κάστρο. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ