Κινηματογραφος

Cinevoice 325

Η ex-τραγουδίστρια των Film γράφει για τα φιλμ της εβδομάδας

A.V. Guest
ΤΕΥΧΟΣ 325
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Δεν πρόλαβα /Δεν θα χάσω

Το Αnother Υear δυστυχώς δεν κατάφερα να το δω ακόμα, αλλά είναι μία από τις ταινίες που δεν θα χάσω. Ο Μάικ Λι έχει έναν αξιοθαύμαστο  τρόπο να παρουσιάζει και να χειρίζεται χαρακτήρες (όπως στα High Hopes και Happy go lucky). Με κεντρικούς ήρωες ένα ηλικιωμένο ζευγάρι, η ταινία αγγίζει θέματα όπως οικογένεια, αγάπη, μοναξιά, συντροφικότητα, μέσα από το πέρασμα των  τεσσάρων εποχών του έτους. Άλλος ένας λόγος που θέλω να τη δω είναι η Λέσλι Μάνβιλ, η οποία ήταν εξαιρετική στο Vera Drake. Mου έχει  λείψει να δω μια ταινία που να είναι ευαίσθητη και μαζί ρεαλιστική, ίσως  το Αnother Υear να είναι έτσι... 

Hair flashback!

Η μοναδική φάτσα του Nτάνι Τρέχο, με το λίγο λίγδα ταλαιπωρημένο από τις μάχες μαλλί, μου θύμισε εποχές που ήρωες βαρβατίλες είχαν πάντα περιποιημένη κουπ μετά απο ό,τι κι αν έκαναν (τούμπες, ξύλο, κι άλλο ξύλο, πυροβολισμοί, βουτιές, μπουκέτα κ.λπ. κ.λπ.). Μερικοί από αυτούς... 

Jean Claude Van Damme Kοντοκουρεμένο, πεζοναυτέ ή μακρύ μαλλί, όλα τα είχε δοκιμάσει και όλα τον έβγαλαν ασπροπρόσωπο αφού το στάιλινγκ δεν χαλούσε ποτέ, ούτε όταν μπουκέτωνε φίδια στο δάσος ούτε όταν μπουκέτωνε ανθρώπους...

Steven Seagal Πιστός και αυτός στο χτένισμά του με σχήμα ανάποδο τριγωνάκι (το θαυμάσαμε και στην εν λόγω ταινία, άλλωστε!).

Sam J.Jones (πρωταγωνιστής στο Flash Gordon του Mike Hodges) Αναφέρομαι φυσικά στην ταινία επιστημονικής φαντασίας του 1980. Ο υπερήρωας Flash Gordon μπορεί να μην είναι βαρβάτος και τσαμπουκάς όπως οι προαναφερόμενοι, μπορεί το χτένισμά του να μη θύμιζε πεζοναύτη (σε καμία περίπτωση!), είχε όμως τη χάρη και τη στιλπνότητα μαλλιού που βλέπεις σε διαφήμιση παιδικού σαμπουάν!

Don Johnson (τηλεοπτική σειρά Miami Vice, 1980) Εμφανίζεται και αυτός στο Machete με καπέλο, όμως αφού κάνει τον αστυνομικό, έτσι δεν μπορούμε να δούμε αν τα μαλλιά του θυμίζουν κάτι από το καλά στρωμένο με λακ χτένισμα που είχε στην πετυχημένη σειρά του ’80.

Πληροφορίες που δεν θα αλλάξουν τη ζωή σας 

● Το όνομα Γκρου του κεντρικού ήρωα της ταινίας Εγώ, ο απαισιότατος είναι και το όνομα μιας πόλης στην Ολλανδία.

● Ματσέτε είναι το όνομα ενός σπαθιού, που εκτός από όπλο χρησιμοποιείται σε τροπικές περιοχές για να ανοίγουν δρόμο κόβοντας φυτά μέσα από δάση, αλλά και από αγρότες για την κοπή φυτών (π.χ. ζαχαροκάλαμων).

● Η επόμενη ολική έκλειψη σελήνης θα γίνει στις 21 Δεκεμβρίου 2010 στις 03.29, θα διαρκέσει 1 ώρα και 12 λεπτά και θα είναι ορατή σε ανατολική Ασία, Αυστραλία, Ειρηνικό, Αμερική και Ευρώπη.

JUST THE FACTS

Machete **** Viva la revolucion! 

Ολική έκλειψη*** Ιρλανδία, φαντάσματα, ομίχλη. 

Εγώ, ο απαισιότατος***** Αξιολατρευτότατη! Minions rule!

Ο θάνατος που ονειρεύτηκα* Ο σατανάς στο VH1

Μια χρονιά ακόμα Εποχές, συντροφικότητα, συγκίνηση

Στο ξέσπασμα του φεγγαριού Πολύπαθη Κρήτη!

Μοιραία σχέση Ερίκος Ανδρέου - Νίνα Λοτσάρη

“Machete don’t text”  Ο Ντάνι Τρέχο δεν στέλνει sms. Σε στέλνει (στον άλλο κόσμο).

Η Etten ετοιμάζει το δεύτερο δίσκο της και πειραματίζεται. Δουλεύει συνεχώς για το brand ανακύκλωσης και αναδημιουργίας που έχει, το En vit ekorre, και ράβει ρούχα συγκεκριμένου concept που θα παρουσιαστούν σε ειδικό χώρο. Τον Ιανουάριο θα εμφανιστεί στη συναυλία των παλιών συνεργατών της, των Film, στο Gagarin. (www.myspace.com/elenitzavara, www.etten.gr )