Κινηματογραφος

Pride

Στις αίθουσες από 23/7 η εκπληκτική ταινία του Matthew Warchus

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Η ιστορία της ταινίας βασίζεται σε αληθινά γεγονότα και εκτυλίσσεται σε μια μικρή πόλη της Ουαλίας. Εκεί, φθάνει μια ομάδα Λονδρέζων ακτιβιστών, που αποτελείται από ομοφυλόφιλους άνδρες και γυναίκες, προκειμένου να συμπαρασταθεί σε απεργούς ανθρακωρύχους και στις οικογένειές τους, οι οποίοι αντιστέκονται πεισματικά στη νεοφιλελεύθερη Θατσερική πολιτική της εποχής.

image

image

Η ταινία, η οποία θα κυκλοφορήσει από τη NEO Films, έχει ενθουσιάσει κοινό και κριτικούς και έχει χαρακτηριστεί ως η πιο δυναμικά πολιτικοποιημένη ταινία των τελευταίων χρόνων. Στην καρδιά της, υμνεί το θάρρος και την αξιοπρέπεια που θα ενώσουν δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους, οι οποίοι, ωστόσο, έχουν κοινούς σκοπούς: την ανάγκη για αλληλοσεβασμό και αλληλοκατανόηση.

image

Στους πρωταγωνιστικούς ρόλους, η υποψήφια για Όσκαρ Imelda Staunton (Το Μυστικό της Vera Drake, Χάρυ Πότερ), ο βραβευμένος με Χρυσή Σφαίρα Bill Nighy (Πειρατές της Καραϊβικής, Αγάπη είναι…) και ο Andrew Scott (από το τηλεοπτικό Sherlock) που θα εμφανιστεί στην επόμενη ταινία του James Bond.

image

Το PRIDE βραβεύτηκε στα BAFTA Awards 2015 στην κατηγορία Outstanding Debut by a British Writer, Director or Producer (Stephen Beresford, σεναριογράφος & David Livingstone, παραγωγός) και ήταν υποψήφιο στην κατηγορία Outstanding British Film και καλύτερου Β΄ Γυναικείου ρόλου (Imelda Staunton). Επίσης, βραβεύτηκε ως η καλύτερη ταινία της χρονιάς στα British Independent Film Awards 2014 και κέρδισε τα βραβεία καλύτερου Β΄ Γυναικείου ρόλου (Imelda Staunton) και Β’ Ανδρικού ρόλου (Andrew Scott), αλλά και στις Κάννες 2014, όπου βραβεύτηκε με το Queer Palm. Τέλος, ήταν η ταινία έναρξης στο φετινό Outview Film Festival όπου κέρδισε το Βραβείο Κοινού και υποψήφιο στα Golden Globe Awards 2015 στην κατηγορία Best Motion Picture - Comedy or Musical. Μην το χάσετε!

image

image

image

image

image