Χορος

Το πιο πρωτότυπο φεστιβάλ swing έρχεται στην Αθήνα και εσύ ακόμα κάθεσαι;

Χορεύουμε;

Κρίστυ Περρή
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Αν είσαι παιδί του καλοκαιριού όπως εγώ, τότε γνωρίζεις πολύ καλά πως ο Σεπτέμβρης είναι ένας μήνας που μπορεί να σε γεμίσει νοσταλγία και στεναχώρια, για τα ωραία που φεύγουν και μετατρέπονται σε εύθραυστες αναμνήσεις ανάμεσα στα κύματα. Αν πάλι προτιμάς το Φθινόπωρο και τις υποσχέσεις του, τότε η εποχή που διανύουμε σε βρίσκει γεμάτο όρεξη για ζωή και δίψα για περιπέτειες, κρυμμένες στις πιο όμορφες γωνιές της Αθήνας.
Ότι και να σε αντιπροσωπεύει από τα παραπάνω, το Athens Lindy Exchange είναι ακριβώς αυτό σου χρειάζεται.

Πρόκειται λοιπόν για ένα τριήμερο μουσικό φεστιβάλ βασισμένο στην αυθεντική κουλτούρα των Jazz χορών (όπως Swing, Lindy hop, Balboa και Boogie), το οποίο διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα και έχει ως σκοπό να σε πάρει από το χέρι, να σου μάθει τα βασικά βήματα και στην συνέχεια να σε στριφογυρίσει από πίστα σε πίστα μέχρι να τραγουδάς "I say shake, rattle and roll" ξανά και ξανά.
Οι υπερφανταστικοί διοργανωτές του όλου εγχειρήματος είναι οι συντελεστές της σχολής Jump and Jive, που θα βρεις σε μία κουκακιώτικη άκρη του δρόμου, μαζί με μαθητές να μετράνε οχτάρια και να χορεύουν δυο-δυο. Iδου και η σελίδα τους.


Από τις 14 Σεπτέμβρη λοιπόν και για τις επόμενες τρεις ημέρες, το Athens Lindy Exchange θα φιλοξενήσει χορευτές και καθηγητές από ολόκληρη την Ευρώπη, με τον κάθε ένα ξεχωριστά έτοιμο να σε κάνει να νιώσεις μέλος της παρέας ακόμα και αν είσαι τελείως αρχάριος. Έτσι κι αλλιώς, η μουσική δεν κάνει διακρίσεις και το dance floor μας χωράει όλους!

Το μαγικό τριήμερο θα ξεκινήσει με ένα ακόμα πιο μαγικό πάρτι έναρξης στο Polis Art Cafe, όπου 11 επίτιμοι καλεσμένοι θα μας δείξουν πως γίνεται ρίχνοντας επικούς χορούς jazz, ενώ στην συνέχεια θα συμβούν διαγωνισμοί και περαιτέρω εκπλήξεις, που ίσως βέβαια να μην θυμάσαι την επόμενη μέρα από το πολύ κούνημα.
Κράτησε όμως δυνάμεις, καθώς το Σάββατο το πρωί θα ακολουθήσει η πιο πρωτότυπη και underground ξενάγηση της Αθήνας, κατά την διάρκεια της οποίας μπορείς να φας όσα παγωτά επιθυμείς και να βγάλεις αμέτρητες selfies σε σοκάκια και μυστικά μονοπάτια που δεν έχεις ξαναπερπατήσει.


Φυσικά δεν θα ήμασταν αυθεντικοί φαν των blues χωρίς το απαραίτητο rum and coca cola να ρέει στις φλέβες μας, για αυτό το Σάββατο το βράδυ το φεστιβάλ θα μετατραπεί σε bar crawling και όλοι οι συμμετέχοντες θα απολαύσουν σφινάκια, φιγούρες και πλατιά χαμόγελα σε θρυλικά μπαρ της Αθήνας, έχοντας ως αφετηρία το Κουκάκι και ως τελικό προορισμό το Blue Fox στα Εξάρχεια για να μας βρει το ξημέρωμα.
Και για εσένα καλοκαιρινέ μου φίλε που ακόμα ονειρεύεσαι θάλασσες και αναστενάζεις, η Κυριακή θα κάνει την καρδιά σου να γεμίσει. Ένα βανάκι θα σε πάρει από την Αθήνα και θα σε μεταφέρει στην παραλία της Ψάθας, όπου κάποιος θα σε περιμένει να κολυμπήσετε μαζί, άλλος θα σου βάλει ένα κοκτέιλ στο χέρι και ένας τρίτος (και τέταρτος και πέμπτος) θα σε περιμένει να χορέψετε πάνω στο ξύλινο πάτωμα του Summertime beach bar.

Η γαρνιτούρα σε όλα αυτά θα είναι τα μοναδικά σεμινάρια από τους καταξιωμένους καθηγητές  και φυσικά η ευκαιρία να γνωρίσεις άτομα από κάθε άκρη της Ευρώπης και με μουσική υπόκρουση.

Τι περιμένεις λοιπόν; Χορεύουμε;

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείς να πας και εδώ:
AthensLindyExchange