Χορος

Χορεύοντας ανάμεσα σε ρωμαϊκές κολόνες...

Με τη σφραγίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής

Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 398
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

O χορογράφος της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα θα χορογραφήσει δύο από τα ωραιότερα κοντσέρτα για πιάνο όλων των εποχών – το Νο 23 του Μότσαρτ και το Νο 5 του Μπετόβεν.

Αλλά και κάτω από τα αστέρια, με την Ακρόπολη σε πρώτο πλάνο, μέσα στο μαγικό χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς και με τη σφραγίδα της Εθνικής Λυρικής Σκηνής (ορχήστρα, Α΄ χορευτές, Σολίστ, Κορυφαίοι και Corps de Ballet), που τον τελευταίο καιρό έχει μεγάλα κέφια. «Η αίσθηση μυσταγωγίας που αγγίζει όποιον περνά από το χώρο της Ρωμαϊκής Αγοράς είναι μοναδική» σημειώνει ο χορογράφος της ΕΛΣ Ρενάτο Τζανέλλα. Θα χορογραφήσει δύο από τα ωραιότερα κοντσέρτα για πιάνο όλων των εποχών – το Νο 23 του Μότσαρτ και το Νο 5 του Μπετόβεν.

«Η βραδιά ξεκινά με το έργο του Μότσαρτ: μόνο το δεύτερο μέρος έχει χορογραφηθεί. Στα άλλα δύο μέρη ακούγεται μονάχα η μουσική. Αντίθετα η χορογραφία στο έργο του Μπετόβεν αποτελεί φόρο τιμής στην κλασική, αυτοκρατορική όψη της τέχνης του χορού, με τέσσερα βασικά ζευγάρια που πλαισιώνονται από άλλα 10» συμπληρώνει ο Τζανέλλα. Διευθύνει ο αρχιμουσικός Ηλίας Βουδούρης και σολίστ είναι ο διακεκριμένος πιανίστας Δημήτρης Τουφεξής.  Ακούγεται η ιδανική καλοκαιρινή επιλογή που θα μας υπενθυμίσει για ποιους λόγους αγαπάμε την πόλη μας.

Ιnfo: 30/6 & 1/7, 21:00, € 23, € 16, € 10 (παιδικό- φοιτητικό), 210 3662.100, 210 3612.461