Kate Moss
Kate Moss by Mario Testino © Taschen
Φωτογραφια

Kate Moss by Mario Testino: Ο φόρος τιμής ενός κορυφαίου φωτογράφου στην απόλυτη μούσα του

Δύο θρύλοι της μόδας στις σελίδες του νέου άλμπουμ της Taschen

alexandra-mprountzaki.jpg
Αλεξάνδρα Μπρουντζάκη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Kate Moss  Δεν χρειάζεται άλλα λόγια, ούτε ιδιαίτερες συστάσεις. H Moss, η οποία έκλεισε στις 16 Ιανουαρίου τα 50 της χρόνια, κυριάρχησε στις πασαρέλες των 90s, έκανε μόδα το heroin chic, μονοπώλησε τα φλας των φωτογράφων με τις ταραχώδεις σχέσεις της. Μπορεί να μην ήταν η πιο όμορφη και να έπρεπε να συναγωνιστεί τη Naomi Campbell ή τη Γερμανίδα καλλονή Claudia Schiffer, όμως είχε τον αέρα του fatal «it» girl κι αυτό την οδήγησε στην κορυφή της λίστας με τα πιο ακριβοπληρωμένα μοντέλα στον κόσμο.

Εμφανιζόταν ενίοτε τρεκλίζοντας από βαριά μέθη, άλλες φορές η συμπεριφορά της ήταν το λιγότερο αχαρακτήριστη αλλά ο κόσμος την αγαπούσε και συνεχίζει να την αγαπά για τη μαγνητική της παρουσία και για τον τρόπο που έχει να μας κάνει να ονειρευόμαστε. Ειδικά στο peak της καριέρας της,  κανείς δεν μπορούσε να αμφισβητήσει δύο πράγματα: οι γυναίκες την αντέγραφαν και όλοι οι άντρες του πλανήτη την ονειρεύονταν στο κρεβάτι τους.

Αυτός που κατάφερε να αποδώσει με τον πιο ολοκληρωμένο τρόπο την έντονη προσωπικότητα του super model, δεν ήταν άλλος από τον Mario Testino που υπήρξε ίσως ο πιο εμβληματικός φωτογράφος μόδας της γενιάς του. Έχει συνεργαστεί πάμπολλες φορές με τη Vogue και έχει απαθανατίσει με τον φακό του τον Brad Pitt, τη Rihanna, την Gisele Bündchen, την Blake Lively, τον Jude Law, την Taylor Swift κα. Η μούσα του όμως ήταν πάντα η Kate Moss και γι’ αυτό, στις 31 Ιανουαρίου κυκλοφορεί  από τις εκδόσεις Taschen ένα από τα επικότερα άλμπουμ μόδας – ή, αν θέλετε, το πιο fashionable coffee table: Kate Moss by Mario Testino.

Kate + Mario = fashion dynamite

Το άλμπουμ περιέχει φωτογραφίες που τράβηξε ο Mario Testino με την Kate Moss και που σύμφωνα με όσους το έχουν απολαύσει, δεν είναι ένα απλό άλμπουμ μόδας.

Οι δυο τους μετρούν 20 χρόνια φιλίας και σε πάνω από 100 φωτογραφίες αποτυπώνεται με τρυφερότητα και αυθεντικότητα η σχέση τους: ένα νεαρό κορίτσι που αιχμαλώτισε την καρδιά και την τέχνη του με τα μελαγχολικά της μάτια, το αμήχανο χαμόγελο, την ομορφιά, το χιούμορ, τις εκρήξεις  και το πνεύμα του. Η εντυπωσιακή αυτή συλλογή περιλαμβάνει τυχαίες λήψεις από εκπομπές, iconic στιγμές πάνω στην πασαρέλα, φωτογραφίσεις μόδας που άφησαν εποχή αλλά και γλυκές οικογενειακές στιγμές με την κόρη της Kate, Lila Moss. Ο πρόλογος είναι του Testino και υπάρχει στις σελίδες του βιβλίου ένα προσωπικό δοκίμιο  έντονα ενδοσκοπικό κείμενο γραμμένο από το supermodel.

Το άλμπουμ αυτό είναι ο φόρος τιμής ενός κορυφαίου φωτογράφου στην απόλυτη μούσα του.

Kate Moss
Kate Moss by Mario Testino © Taschen
Kate Moss
Kate Moss by Mario Testino © Taschen
Kate Moss
Kate Moss by Mario Testino © Taschen
Kate Moss
Kate Moss by Mario Testino © Taschen
Kate Moss
Kate Moss by Mario Testino © Taschen

Δειτε περισσοτερα