Φωτογραφια

Οι Shashin Lovers εκφράζουν την «Ανησυχία» τους στην iFocus Gallery

Ο Κώστας Μασσέρας επιμελείται την έκθεση φωτογραφίας για την διπλή ανησυχία του φωτογράφου

A.V. Team
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Shashin Lovers: Η έκθεση φωτογραφίας «Ανησυχία» στην iFocus Gallery σε επιμέλεια του Κώστα Μασσέρα

«Υπάρχει η νύχτα

τα φώτα θα λαμπυρίζουν στη θάλασσα και επιπλέοντα θα χορεύουν σε μια μαύρη επιφάνεια χωρίς αρχή χωρίς τέλος, ένα τοπίο που τρεμοσβήνει μέσα στο σκοτάδι, σαν υψωμένα χέρια στον ουρανό τα κλαδιά παγιδεύουν το φως, φράχτες που συγκρατούν τη φύση, η φύση που λιγοστεύει που γιγαντώνεται, η φύση που αναδιπλώνεται για να επιτεθεί, τα άστρα που δεν κρύβουν το σκοτάδι αλλά το αναδεικνύουν που ανταγωνίζονται τα φώτα της πόλης και πάντα θα χάνουν γιατί χρειαζόμαστε φως πολύ φως για να κρυφτεί το σκοτάδι μέσα μας.

Φωτογραφία του Δημήτρη Φραγκούλη για την έκθεση «Ανησυχία».

Υπάρχει η πόλη             

σε κάθε της γωνιά καιροφυλακτεί το απρόσμενο, είναι η ησυχία τα βράδια που κάνει την πόλη διαφορετική, κρύβει τις ατέλειές της με μακιγιάζ τα πολύχρωμα φώτα νέον, γοητευτική σε προκαλεί για μια βόλτα, παράθυρα στον κόσμο, οι κουρτίνες θα κρύβουν από τους άλλους τα πρόσωπά μας.

Φωτογραφία του Δημήτρη Κυρούση για την έκθεση «Ανησυχία».

Υπάρχουν τα πρόσωπα

που κοιτάζουν τον φακό όπως μέσα σε έναν καθρέφτη, ψάχνουν τις σταθερές σε κάτι εύθραυστο όπως το γυαλί, γεμάτα ερωτηματικά βλέμματα ανήσυχα, πώς δείχνω στους άλλους, βλέμματα αμήχανα μπροστά στη μηχανή, μια στιγμή έντασης, ένα κλικ.

Φωτογραφία της Ναυσικάς Χαραλαμπίδου για την έκθεση «Ανησυχία».

Υπάρχει η ανησυχία

Αυτή η έκθεση φωτογραφίας μιλάει για μια διπλή ανησυχία, την  ανησυχία του φωτογράφου που ψάχνει μια δημιουργική διέξοδο και τις ανήσυχες εικόνες που δημιουργούνται από τις εμμονές του».

Φωτογραφία της Σοφίας Συριανού για την έκθεση «Ανησυχία».

Με το παραπάνω κείμενο φωτογράφος Κώστας Μασσέρας πλαισιώνει την έκθεση φωτογραφίας των Shashin Lovers με τίτλο «Ανησυχία» που παρουσιάζεται στην IFocus Gallery. Το εργαστήριο καλλιτεχνικής φωτογραφίας Shashin Lovers απαρτίζουν οι: Μαρία Γεωργακοπούλου, Μαρίζα Κούβελου, Βάσω Κοψαχείλη, Δημήτρης Κυρούσης, Νάγια Παπασπύρου, Σοφία Συριανού, Δημήτρης Φραγκούλης, Κώστας Φραγκούλης και Ναυσικά Χαραλαμπίδου.

Την έκθεση φωτογραφίας επιμελείται ο Κώστας Μασσέρας

Info
Εγκαίνια: 1 Απριλίου 2023
Διάρκεια Έκθεσης: 1-10 Απριλίου
Χώρος έκθεσης: iFocus Gallery, Στοά  Όπερας, Ακαδημίας 57 και Ιπποκράτους 13, Aθήνα 10679, Τηλ. 210 3647088