Φωτογραφια

«Via Artis»: Ιστορίες απροσδιόριστου χρόνου του Γιάννη Γιαννάτου

Νέες, αδημοσίευτες αλλά και παλαιότερες βραβευμένες φωτογραφίες του στη νέα του έκθεση στο Upper House

Villy Calliga
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Προτζέκτορας: Ο Γιάννης Γιαννάτος παρουσιάζει τη φωτογραφική του συλλογή «Via Artis» στο Upper House.

Στο Upper House Athens, στις 22 Νοεμβρίου, ξεκινάει το ταξίδι στο φωτογραφικό σύμπαν του Γιάννη Γιαννάτου με την έκθεση «Via Artis». Η έκθεση περιέχει νέες, αδημοσίευτες αλλά και παλαιότερες βραβευμένες φωτογραφίες του.

Dead Pan © Γιάννης Γιαννάτος

Ο Γιάννης Γιαννάτος επισκέπτεται πόλεις στην Ελλάδα και την Ευρώπη και συνδέει με ένα αόρατο καλλιτεχνικό νήμα ανθρώπους και σκηνικά που απέχουν εκατοντάδες χιλιόμετρα μεταξύ τους.

Venice © Γιάννης Γιαννάτος

Παρατηρεί τους κατοίκους των αστικού τοπίου και γεμίζει τα κάδρα του με στιγμές ή μικρές ιστορίες που μοιάζουν να ανήκουν σε μια απροσδιόριστη χρονική εποχή.

The Observer © Γιάννης Γιαννάτος

Οι εικόνες του περιέχουν συναισθήματα και ιδέες, ερωτηματικά και δηλώσεις, που ανασυνθέτουν το αστικό περιβάλλον μέσα από την ιδιαίτερη προσωπική του ματιά.

The Frame © Γιάννης Γιαννάτος

Ο ίδιος λέει για την έκθεση: «Στη έκθεση, “Via Artis” παρουσιάζω μια συλλογή ασπρόμαυρων φωτογραφιών, κινηματογραφικού χαρακτήρα. Κυρίως φωτογραφίες δρόμου αλλά και κάποιες άλλες από καλλιτεχνικά concepts που έχω δημιουργήσει στο παρελθόν. Οι περισσότερες είναι βραβευμένες φωτογραφίες. Με μια νοσταλγική νότα, απέφυγα το χρώμα για να αποφύγω τον εύκολο εντυπωσιασμό, το περιττό και ενίοτε το προφανές. Όλες διηγούνται μια μικρή ιστορία και κυρίως δημιουργούν ερωτήματα τα οποία τα οποία καλείται ο θεατής να συνθέσει και να ανακαλύψει μόνος σε αυτό το μικρό φωτογραφικό ταξίδι στο χρόνο».

Λίγα λόγια για τον Γιάννη Γιαννάτο

Ζει στην Αθήνα και είναι ιδρυτής γνωστής εταιρίας marketing για τον Τουρισμό. Έχει αναπτύξει σημαντική καλλιτεχνική δραστηριότητα στο Instagram με τον προσωπικό του λογαριασμό @john_giannatos. 

Πληροφορίες Έκθεσης
Εγκαίνια: Τρίτη 22 Νοεμβρίου στις 19:00
Διάρκεια: Μέχρι 31/12/2022
Ανοιχτά καθημερινά από 10:00 μέχρι και 21:00
Είσοδος ελεύθερη.
Χώρος: The Upper House, Βουκουρεστίου 3, Αθήνα 105 64 (6ος όροφος Attica Center)