Χρήστος Καπούλας
Φωτογραφια

Χρήστο Καπούλα, τι σε εμπνέει στη «drone» φωτογραφία;

Οι Έλληνες Instagrammers ανακαλύπτουν και καταγράφουν τις πιο όμορφες γωνιές της χώρας μας. H Athens Voice σας παρουσιάζει κάποιους από αυτούς.

112719-625369.jpg
Δανάη Καμζόλα
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Χρήστος Κάπουλας ξεκίνησε να ασχολείται ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία πριν 7 χρόνια. Πριν 4 χρόνια ξεκίνησε η σχέση του με την αεροφωτογραφία (drone photography) και πλέον μοιράζεται τις φωτογραφίες του με τον κόσμο μέσα από το instagram του, @chris_kap.21.

Πώς άρχισε η ενασχόλησή σου με το Instagram;
Πριν 1,5 χρόνο άνοιξα λογαριασμό στο instagram για να μοιράζομαι τις φωτογραφίες μου με περισσότερο κόσμο. Είναι απίστευτα αγχολυτικό και χαλαρωτικό να χαζεύω στο feed τις φωτογραφίες των άλλων χρηστών ή τον δικό μου τοίχο.

Τι σε τράβηξε στη φωτογραφία;
Ξεκίνησα να ασχολούμαι ερασιτεχνικά με τη φωτογραφία πριν επτά χρόνια φωτογραφίζοντας τοπία ή ό,τι άλλο κέντριζε το ενδιαφέρον μου. Ανέκαθεν με εξίταρε η δύναμη της φωτογραφίας που δύναται να μας ταξιδεύει και να μας ξυπνά μνήμες και συναισθήματα. Η σχέση μου με την αεροφωτογραφία (Drone Photography) ξεκίνησε πριν 4 χρόνια, όταν είδα και δοκίμασα το drone ενός φίλου μου. Ενθουσιάστηκα όταν αντίκρυσα από ψηλά πόση ομορφιά υπάρχει γύρω μας. Γενικά είμαι φυσιολάτρης και περνάω πολλές ώρες στη φύση φωτογραφίζοντας μοναδικά τοπία. Από εκεί αντλώ δύναμη και γεμίζω με όμορφες εικόνες. Η εξέλιξή μου έγινε με μικρά, σταθερά βήματα, πάντα με μελέτη και εξάσκηση σε καθημερινή βάση.

Τι σε εμπνέει στη «drone» φωτογραφία;
Η δυνατότητα να αποτυπώσω από ψηλά, με διαφορετικό τρόπο «τα ίδια πράγματα», με γοήτευσε και έκτοτε η αεροφωτογραφία αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μου. Οι πτήσεις με το drone λειτουργούν ως ψυχοθεραπεία για εμένα καθώς μου αποκαλύπτεται από ψηλά ένας διαφορετικός κόσμος. Με απλά λόγια, αν δεν έχω τη δυνατότητα να πετάξω σε ένα μέρος που έχω επισκεφτεί, είναι σαν να μην πήγα ποτέ!

Την εποχή του Instagram μπορεί οποιαδήποτε να γίνει φωτογράφος;
Το Instagram είναι «σχολείο». Βοηθά όσους θέλουν ν’ ασχοληθούν με τη φωτογραφία και να ξεκινήσουν πάνω σε καλές βάσεις καθώς σου δίνει απλόχερα τη δυνατότητα να δεις και να μελετήσεις άπειρες λήψεις, καθημερινά, σε όλα τα είδη της φωτογραφίας. Με μελέτη και εξάσκηση, μέρα με τη μέρα, σίγουρα μπορείς να βελτιώσεις το επίπεδό σου και να μάθεις ποιο είδος φωτογραφίας σε εκφράζει καλύτερα. Άρα όποιος διαθέτει «ματιά», γιατί φωτογραφίζουμε πρώτα με το μυαλό μας και κατόπιν με τον εκάστοτε εξοπλισμό μας, χρόνο να αφιερώσει για εξάσκηση και διάθεση για βελτίωση, μπορεί να τα καταφέρει.

Φωτογραφίζεις για τον εαυτό σου ή για αυτούς που θα σε δουν στο Instagram;
Σε καθημερινή σχεδόν βάση θα πετάξω το drone μου ώστε να αποθανατίσω καθετί που για οποιονδήποτε λόγο με διεγείρει. Θα αφιερώσω χρόνο στην επεξεργασία των λήψεών μου, ώστε να επιφέρω το επιθυμητό (για μένα) αποτέλεσμα και θα ποστάρω. Αρκεί ένα απλό scroll down στο προφίλ μου, ώστε να δει κάποιος τον κόσμο μέσα από τα δικά μου μάτια.

Πόσες ώρες την ημέρα ασχολείσαι με τη σελίδα σου στο Instagram;
Αφιερώνω χρόνο καθημερινά, θαυμάζοντας και παρατηρώντας στο feed τις φωτογραφίες των άλλων χρηστών. Το Instagram είναι το «καθημερινό μου break» από το άγχος και τα προβλήματα της καθημερινότητας. Επίσης, μέσω του Instagram είχα την ευκαιρία να γνωρίσω πολλά άτομα που ασχολούνται με την αεροφωτογραφία και να ανταλλάξουμε πληροφορίες για πολλά ζητήματα, όπως για τεχνικές, για εξοπλισμό, για ενδιαφέροντα μέρη που μπορεί κάποιος να φωτογραφίσει κ.τ.λ.

Τι, κατά τη γνώμη σου, κάνει μια φωτογραφία ξεχωριστή;
Το συναίσθημα. Το συναισθηματικό αντίκτυπο που θα επιφέρει στον καθένα όταν την δει, ποικίλλει. Άλλους τους  ταξιδεύει νοερά και τους δημιουργεί το συναίσθημα ότι βρίσκονται εκεί, σε άλλους ξυπνά μνήμες και συναισθήματα από περασμένες εμπειρίες. Μια φωτογραφία που έχει να «πει» μια ιστορία, δεν την προσπερνάς.

Πού ζεις και με τι ασχολείσαι, εκτός από το να τραβάς ωραίες φωτογραφίες;
Ζω στη Στυλίδα Φθιώτιδας και εργάζομαι ως νοσηλευτής στο Γηροκομείο της πόλης, που υπάγεται στην
Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας.

1.jpg
2.jpg
3.jpg
4.jpg
5.jpg
6.jpg
7.jpg
8.jpg
9.jpg
10.jpg
12.jpg
13.jpg
14.jpg
15.jpg
16.jpg
17.jpg
18.jpg
19.jpg
20.jpg
21.jpg
22.jpg
23.jpg
24.jpg
25.jpg
26.jpg
27.jpg
28.jpg
29.jpg
30.jpg
31.jpg
11.jpg

Δειτε περισσοτερα