- CITY GUIDE
- PODCAST
-
12°
Η Ιταλία υποδέχεται τον Σταύρο Χαμπάκη
Ατομική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο «Μέσα από τα μάτια των παιδιών» στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ακρωτηρίου Κολώνα στα πλαίσια του 19ου Festival dell' Aurora
Στα πλαίσια του 19ου Festival dell’ Aurora με τίτλο «Μεσόγειος χωρίς Σύνορα», θα πραγματοποιηθεί ατομική έκθεση φωτογραφίας του Σταύρου Χαμπάκη με τίτλο «Μέσα από τα μάτια των παιδιών». Η έκθεση θα λάβει χώρα από τις 7 έως τις 30 Μαρτίου 2019 στο Αρχαιολογικό Μουσείο του Ακρωτηρίου Κολώνα στην Κροτόνε της Ιταλίας.
«Μέσα από τα μάτια των παιδιών»
Μια συλλογή από φωτογραφίες από τα πρώτα χρόνια της εξαναγκασμένης μετανάστευσης των Σύριων, στην προσπάθειά τους να σωθούν από τον αιματηρό εμφύλιο πόλεμο. Η ανθρώπινη παλίρροια άρχισε το 2012 και εξαπλώθηκε καθώς οι συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας έδωσαν θέση σε ένοπλες μάχες και κορυφώθηκαν στις αρχές του 2016. Ο φωτογράφος ταξίδεψε από τα ανατολικά σύνορα της Ελλάδας έως τα βόρεια προσπαθώντας να αποτυπώσεις τις επιπτώσεις της μετανάστευσης στην ψυχολογία των παιδιών.
Δουλεύοντας αποκλειστικά με ασπρόμαυρες φωτογραφίες, ο Σταύρος Χαμπάκης προσπαθεί να βάψει τα κάδρα του με συναισθήματα. Ολόκληρη η συλλογή αποτελείται από φωτογραφίες παιδιών σε διαφορετικές ψυχολογικές καταστάσεις, χαρά, φόβο, λύπη και αγωνία.
Λίγα λόγια για τον καλλιτέχνη
Γεννημένος στην Αθήνα το 1973, σε μία οικογένεια με ισχυρές ανθρωπιστικές αξίες και δράσεις. Σπουδάζοντας Χημικός Μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, ο φωτογράφος χρησιμοποιούσε την κάμερα του να αποτυπώνει το περιβάλλον του. Η συνήθεια αυτή συνεχίστηκε και στα επαγγελματικά του ταξίδια, όπου προσπαθούσε να αποτυπώσει τα τοπικά αρώματα και συναισθήματα. Η αποτύπωση των κοινωνικών δομών, κέντρισε γρήγορα το ενδιαφέρον του, θέλοντας να τραβήξει το ενδιαφέρον, προς τους λιγότερα τυχερούς των σύγχρονων κοινωνιών. Το 2015, ξεκίνησε να αποτυπώνει τους πρώτους μετανάστες που ήρθαν στην Αθήνα. Το πορτφόλιο του, περιλαμβάνει διαφημιστική φωτογραφία και ένα πλήθος από θεατρικές και καλλιτεχνικές παραγωγές. Έχει δύο κόρες 11 και 13 χρονών.
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το έργο του έχει παρουσιαστεί σε περισσότερα από 100 φωτογραφικά βιβλία
Από τον Νάνο Βαλαωρίτη στην Τζένιφερ Λόπεζ και από την Κίρα Νάιτλι στον Σάρλ Αζναβούρ
Η τρυφερή ματιά ενός αρχιτέκτονα στην πέτρα, τους ανθρώπους και τα δέντρα του τόπου
Το Νηπενθές και η τέχνη ως ίαση
Από τις 24 έως 26 Νοεμβρίου στον Κεραμεικό
Η φωτογραφία δρόμου είναι μια πράξη παρατήρησης χωρίς κατοχή
Το βιβλίο «Project Φλέβα» κυκλοφορεί από τις νεοσύστατες Εκδόσεις ΜΠΕΡΛΙΝ
Η φωτογράφος παρουσιάζει τη νέα της ατομική έκθεση στο House of Lucie Athens
Η βροχή πέφτει και η πόλη τρέχει, σαν να μην μπορεί ποτέ να περιμένει κανέναν
O Ντένις Σμέλτς απέσπασε τη διάκριση Photo of the Year στα Siena Drone Awards 2025
Μια συζήτηση για την πατρότητα, τον αποχωρισμό και την απουσία που μεταμορφώνεται σε φωτογραφία
Με αφορμή την παρουσίαση βιβλίου «Μαθήματα επιβίωσης στον 21ο αιώνα» και την είδηση του θανάτου του Διονύση Σαββόπουλου
Από τις φαβέλες του Ρίο μέχρι τα σοκάκια του Παρισιού, η διεθνώς βραβευμένη φωτογράφος παρουσιάζει στη Λεμεσό την έκθεση «La Street c’est Chic», μια οπτική ωδή στην εφήμερη τέχνη των δρόμων
Ο Λούκα Λόρεντς γίνεται ο νεότερος νικητής στην ιστορία του θεσμού - Η συγκλονιστική εικόνα του
Ένα φωτογραφικό αφιέρωμα στη νέα γενιά που συμμετείχε στην παρέλαση, ντυμένη με ηπειρώτικες φορεσιές
Η φωτογράφος των «Πρωταγωνιστών» μιλάει, για το φως, την απώλεια, τη μάχη με τον καρκίνο, τον Σταύρο Θεοδωράκη, και το κλικ που αποκαλύπτει την αλήθεια
Με αυτό το πρότζεκτ η Στέγη εγκαινίασε τον νέο της χώρο, το Onassis Ready
Μια καφέ ύαινα σε μια πόλη φάντασμα και 10 χρόνια υπομονής για το τέλειο «κλικ»
Παιδί μεταναστών από τα Κύθηρα, έγινε drag ακτιβίστρια και πετυχημένος επιχειρηματίας του πιο εμβληματικού queer bar της Ολλανδίας
Ο τόπος και οι άνθρωποί του γίνονται πρωταγωνιστές στο πρότζεκτ της «Η λίμνη»
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.