Φωτογραφια

Where We Stand, η πλουραλιστική έκθεση φωτογραφίας στο Μουσείο Μπενάκη

17 δημιουργοί παρουσιάζουν τα προσωπικά τους πρότζεκτ υπό την επιμέλεια του HCP

Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Σεπτέμβρης είναι παραδοσιακά ο πιο δραστήριος μήνας για τη φωτογραφία. Κάτι σαν νέα εκκίνηση της ακαδημαϊκής και δημιουργικής περιόδου. Τα καλύτερα φιλτράρονται υπομονετικά, οι εικόνες επιλέγονται με προσοχή και τα σύνολα εκτίθενται με πρόσωπο στο κοινό εγκαινιάζοντας τη σεζόν στην Αθήνα και την Ελλάδα.

Η έκθεση Where We Stand παρουσιάζει ένα συμπτυγμένο κομμάτι της φωτογραφικής δουλειάς 17 δημιουργών που προέρχονται από το τμήμα της Δημιουργικής Φωτογραφίας του Ελληνικού Κέντρου Φωτογραφίας. Πρόκειται για φωτογράφους που εκκινούν από διαφορετικές αφετηρίες. Ωστόσο, συγκλίνουν όλοι σ’ ένα σημείο. Προσεγγίζουν τη φωτογραφία μέσα από το δυναμικό πεδίο των ποικίλων τάσεων και κατευθύνσεων που έχουν επικρατήσει τα τελευταία χρόνια και χαράζουν τελικά τη δική τους διαδρομή στη διαμόρφωση μιας καλλιτεχνικής στάσης.

Η έκθεση λειτουργεί ως συνοπτική εικόνα αλλά και αποτίμηση της υπό εξέλιξη εργασίας κάθε δημιουργού, δίνοντας έτσι ένα στίγμα των ενδιαφερόντων και του προσωπικού του ύφους. Η έκθεση εγκαινιάζεται την Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου, ώρα 7:30 μ.μ., στο Μουσείο Μπενάκη / Πειραιώς 138.

Συμμετέχουν: Γιώργος Βογιατζάκης, Παναγής Γαλιατσάτος, Ανδρέας Γκουγκούσης, Θανάσης Καρατζάς, Νότα Κυριαζή, Αγγελική Μαντά, Τζίνα Μαραγκουδάκη, Μαρία Μπάρμπα, Νικολέτα Μπόντου, Λεωνίδας Παναγόπουλος, Τζωρτζίνα Πανταζοπούλου, Ελένη Ρημαντωνάκη, Αιμιλία Σάββα, Βικτώρια Σκαφιδά, Αλίκη Σχοινοχωρίτη, Όλγα Τζίμου, Εύη Τσάδαρη

Γιώργος Βογιατζάκης

Παναγιώτης Γαλιατσάτος

Ανδρέας Γκουγκούσης

Θανάσης Καρατζάς

Νότα Κυριαζή

Αγγελική Μαντά

Τζίνα Μαραγκουδάκη

Μαρία Μπάρμπα

Νικολέτα Μπόντου

Λεωνίδας Παναγόπουλος

Τζωρτζίνα Πανταζοπούλου

Ελένη Ρημαντωνάκη

Αιμιλία Σάββα

Βικτώρια Σκαφιδά

Αλίκη Σχοινοχωρίτη

Όλγα Τζίμου

Εύη Τσάδαρη


Δείτε περισσότερες πληροφορίες στο Guide της Athens Voice