Φωτογραφια

Δες το κυνήγι του Russell Ord για την απόλυτη φωτογραφία surf

«Το πείσμα της δεκαετίας» στο φιλμ One Shot: An Image And An Attitude

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
  • 1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Όταν o φωτογραφικός φακός, απαθανάτισε για πρώτη φορά τη δράση των αθλητών surf, οι εικόνες και τα videos των πελώριων κυμάτων ήταν συγκλονιστικές – φυσικά τραβήχτηκαν από απόσταση ασφαλείας, πάνω σε jet ski ή βάρκα.

Καθώς όμως το surf εξελίσσεται σε ένα «ανελέητο» κυνήγι πελώριων κυμάτων για τους αθλητές, κάτι αντίστοιχο συμβαίνει και για τους επαγγελματίες φωτογράφους, οι οποίοι κυνηγούν αυτά τα γιγάντια κύματα, προκειμένου να πάρουν την καλύτερη δυνατή λήψη. Ο επικεφαλής της αποστολής είναι ο Αυστραλός Russell Ord, ένας πρώην πυροσβέστης και πρώην πρωταθλητής ράγκμπι, που εξελίχθηκε σε έναν «τρελό» φωτογράφο.

Η ταινία «One Shot: An Image And An Attitude», που παίζει τώρα στο Red Bull TV, ακολουθεί τη ζωή του Ord, που από πυροσβέστης εξελίχθηκε σε παγκοσμίου φήμης φωτογράφος, γνωστός για τη ριψοκίνδυνη δράση του, κολυμπώντας στα πιο επικίνδυνα κύματα του πλανήτη, προκειμένου να πάρει φωτογραφίες από γωνίες που κανένας άλλος δεν τολμά. Όμως ο Ord, δεν είναι ποτέ ικανοποιημένος, καθώς γνωρίζει ότι παρά την επιτυχία του, δεν έχει ακόμη κατορθώσει το πλάνο εκείνο το οποίο θα τον καθιερώσει για πάντα στη συνείδηση του κόσμου - για τη δυσκολία και το ρίσκο που πήρε προκειμένου να το απαθανατίσει.

«Η έμπνευση μου για τη δημιουργία αυτής της ταινίας, προήλθε μια μέρα έπειτα από μια πολύ ανοιχτή συζήτηση που είχα με τον Russell στο σπίτι του», λέει ο σκηνοθέτης Darren McCagh.

«Η απογοήτευση από τη βιομηχανία του surf, το φωτογραφικό του έργο και οι ενοχές που λείπει συχνά από την οικογένειά του και τα τρία του παιδιά, τον οδήγησαν στη λήψη αποφάσεων. Έπρεπε να κάνει μια αλλαγή, να βρει ένα νέο σκοπό που να δικαιολογεί την όλη δράση του».

Για τρία χρόνια, ο McCagh ακολουθεί κάθε βήμα του Ord, στην προσπάθειά του να πετύχει το νέο του σκοπό – όλη τη διαδρομή και το πείσμα για το «μεγάλο κύμα» που ο Ord γυρεύει και που χαρακτηρίστηκε από τα διεθνή μέσα surf ως «Το πείσμα της δεκαετίας». Δεν θέλεις να χάσεις αυτή την ιστορία - δεν θέλεις να χάσεις αυτή τη «γιορτή» εικόνων. 

Δειτε περισσοτερα