Φωτογραφια

Έσβησε το φλας του Willy Rizzo

Έφυγε από τη ζωή ο φωτογράφος της Marilyn, της Coco και της Δίκης της Νυρεμβέργης

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο Willy Rizzo - ένας από τους πιο διάσημους φωτογράφους στον κόσμο, ο οποίος απαθανάτισε δεκάδες ντίβες του κινηματογράφου, της υψηλής ραπτικής και της διεθνούς πολιτικής σκηνής. Ο ιταλικής καταγωγής Γάλλος σχεδιαστής και φωτογράφος πέθανε στο Παρίσι. Γεννήθηκε το 1928 στη Νάπολη. Δύο από τις μεγάλες πρωτιές της καριέρας του ήταν ότι ήταν ο φωτογράφος της Δίκης της Νυρεμβέργης αλλά και αυτός που κάλυψε φωτογραφικά το πρώτο φεστιβάλ κινηματογράφου των Καννών, το 1946.

n

(Marylin Monroe, Χόλιγουντ 1962)

Η Brigitte Bardot, ο Winston Churchill και η Monroe έχουν ποζάρει στο φακό του Rizzo για τα πρωτοσέλιδα περιοδικών όπως το Paris Match και Life. Ο κολλητός του, Jack Nicholson χάρισε στο φίλο του Rizzo ένα ρόλο στην ταινία Hoffa που σκηνοθέτησε ο Αμερικανός ηθοποιός, το 1992.

n

Νωρίτερα, ο Βέλγος κομίστας Herge εμπνεύστηκε από τον Rizzo το ρόλο του παπαράτσι Walter Rizotto στην περιπέτεια του Tintin «Τα κοσμήματα της Κασταφιόρε». Ήταν παντρεμένος με την Ιταλίδα ηθοποιό και μοντέλο, Elsa Martinelli. Εκτός από φωτογράφος, ο Willy Rizzo είχε σχεδιάσει έπιπλα και σκηνικά για μια μικρή και εκλεκτή πελατεία, η οποία συμπεριλάμβανε τον Salvador Dali Νταλί και το σκηνοθέτη, Otto Preminger.

n

(Briggite Bardot, Σαν Τροπέ 1958)


n

(Maurice Béjart, Παρίσι 1966)


n

(Maria Callas, Μιλάνο 1958)


n

(Coco Chanel, Παρίσι 1958)


n

(Jane Fonda, Μπέβερλι Χιλς 1961)


n

(Bruce Willis, Hotel Bristol Παρίσι, 1999)