- ΑΡΧΙΚΗ
-
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ
-
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
-
LIFE
-
LOOK
-
YOUR VOICE
-
επιστροφη
- ΣΕ ΕΙΔΑ
- ΜΙΛΑ ΜΟΥ ΒΡΟΜΙΚΑ
- ΟΙ ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΑΣ
-
-
VIRAL
-
επιστροφη
- QUIZ
- POLLS
- YOLO
- TRENDING NOW
-
-
ΖΩΔΙΑ
-
επιστροφη
- ΠΡΟΒΛΕΨΕΙΣ
- ΑΣΤΡΟΛΟΓΙΚΟΣ ΧΑΡΤΗΣ
- ΓΛΩΣΣΑΡΙ
-
- PODCAST
- 102.5 FM RADIO
- CITY GUIDE
- ENGLISH GUIDE
VERGOS Auctions: Η Αθήνα υποδέχεται τους φιλότεχνους στο καλλιτεχνικό γεγονός της Άνοιξης
Ένα πολιτιστικό τριήμερο στο Ζάππειο με κορύφωση τη μεγάλη δημοπρασία της 28ης Μαΐου
Mια γιορτή των τεχνών που δεν απευθύνεται μόνο στους έμπειρους συλλέκτες
Η Άνοιξη στο Ζάππειο αποκτά φέτος μια ξεχωριστή πολιτιστική διάσταση με τη διοργάνωση της Δημοπρασίας Νεοελληνικής Ζωγραφικής και Γλυπτικής του 19ου και 20ού αιώνα, σε μια διοργάνωση της VERGOS Auctions που συνδυάζει την καλλιτεχνική απόλαυση με την επενδυτική προοπτική. Η έκθεση και η δημοπρασία που τη συνοδεύει αποτελούν ιδανική ευκαιρία για να έρθει το ευρύ κοινό, και ιδιαίτερα οι νεότεροι, πιο κοντά στον συναρπαστικό κόσμο της ελληνικής τέχνης και της αγοράς της. Πρόκειται για μια γιορτή των τεχνών που δεν απευθύνεται μόνο στους έμπειρους συλλέκτες, αλλά και σε όσους τώρα κάνουν τα πρώτα τους βήματα ως φιλότεχνοι ή επενδυτές με αισθητικές ανησυχίες.
Η έκθεση, η οποία θα πραγματοποιηθεί με ελεύθερη είσοδο για τρεις ημέρες (25–27 Μαΐου), φιλοξενεί 163 έργα ζωγραφικής και γλυπτικής σε μια εντυπωσιακή σύνθεση δημιουργιών που καταγράφουν την πορεία της ελληνικής καλλιτεχνικής παραγωγής από τον 19ο έως και τον 20ό αιώνα. Πέρα από τη φυσική παρουσία στο εμβληματικό Ζάππειο Μέγαρο, όπου η ίδια η αίθουσα αποπνέει ιστορικότητα και αρχοντιά, δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής και εξ αποστάσεως, διευρύνοντας έτσι το κοινό της δημοπρασίας και προσκαλώντας ανθρώπους από όλο τον κόσμο να συνδεθούν με την ελληνική τέχνη.
Ιδιαίτερη έμφαση έχει δοθεί στο να προσελκυστεί νέο κοινό, με δράσεις όπως οι δωρεάν ξεναγήσεις για μαθητές και σπουδαστές, που έχουν σκοπό να εκπαιδεύσουν αλλά και να εμπνεύσουν τη νέα γενιά. Παράλληλα, με τη βοήθεια της εφαρμογής ArtVolt, οι επισκέπτες μπορούν να αποθηκεύσουν έργα που τους ενδιαφέρουν, να δουν περισσότερες εικόνες και να αποκτήσουν επιπλέον πληροφορίες από το κινητό τους, διευκολύνοντας την προσωπική τους εμπειρία και ενισχύοντας τη σχέση τους με τα έργα.
Η δημοπρασία, που θα διεξαχθεί το απόγευμα της Τετάρτης 28 Μαΐου, αναμένεται με μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς περιλαμβάνει ονόματα-σταθμούς για την ελληνική καλλιτεχνική ιστορία. Ξεχωρίζουν δημιουργίες των Νίκου Εγγονόπουλου, Κωνσταντίνου Παρθένη, Νικόλαου Γύζη, Κωνσταντίνου Βολανάκη, Θεόφιλου, Γιάννη Μόραλη και πολλών άλλων, καθώς και έργα γλυπτικής των Σοφίας Βάρη, Κώστα Βαρώτσου, Γιώργου Ζογγολόπουλου και της διακεκριμένης κεραμίστριας Ελένης Βερναδάκη.
Η δημοπρασία αυτή, πέρα από την αισθητική της διάσταση, εντάσσεται και στο πλαίσιο μιας ευρύτερης οικονομικής πραγματικότητας, προσφέροντας στους επενδυτές τη δυνατότητα να στραφούν σε ένα ασφαλές και διαχρονικό καταφύγιο αξίας: την τέχνη. Σε περιόδους αβεβαιότητας, η αγορά έργων τέχνης μπορεί να λειτουργήσει ως σταθερή επιλογή, διατηρώντας την αξία της μέσα στον χρόνο, αλλά και προσφέροντας ταυτόχρονα τη χαρά της συλλογής και της καθημερινής επαφής με την ομορφιά.
Η ατμόσφαιρα που δημιουργείται κατά τη διάρκεια της δημοπρασίας είναι μοναδική, με παλμό, συγκίνηση και μια αύρα διεθνούς επιπέδου, που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από αντίστοιχες εκδηλώσεις στο Παρίσι ή στο Λονδίνο. Το Ζάππειο γεμίζει φωνές, βλέμματα και ένταση, συνθέτοντας μια εμπειρία που μένει αξέχαστη. Αν αγαπάτε την τέχνη ή αν θέλετε να κάνετε την πρώτη σας επαφή με έναν κόσμο γεμάτο ιστορία, αισθητική και νόημα, τότε η δημοπρασία της VERGOS Auctions στο Ζάππειο και η έκθεση που τη συνοδεύει είναι η ιδανική αφορμή.