Εικαστικα

40 καλλιτέχνες ενώνουν δυνάμεις για τη διάσωση των αδέσποτων αλόγων του Υμηττού

Η καλλιτεχνική εκστρατεία της Cosmos Lac και η μεγάλη συλλογική έκθεση της street art σκηνής της Αθήνας

Δημήτρης Αθανασιάδης
6’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
UPD

Η street art έκθεση για τη διάσωση των αδέσποτων αλόγων του Υμηττού με τη συμμετοχή 40 καλλιτεχνών.

Το στόρι πάει κάπως έτσι: Τον Αύγουστο του 2023, περίπου 100 αδέσποτα, υποσιτισμένα και τραυματισμένα άλογα βρέθηκαν στον Υμηττό, «σε πλήρως ακατάλληλες συνθήκες διαβίωσης». Ομάδα που δημιουργήθηκε από εθελόντριες ανέλαβε την περίθαλψή τους με στόχο τη διάσωση και τη φροντίδα τους να βρεθούν ανάδοχες οικογένειες. H Help Horses δρα κυρίως βασιζόμενη σε δωρεές και σε εθελοντική εργασία.

Οι καλές ιδέες μπορούν να μας φέρουν πιο κοντά. Η Cosmos Lac, η ελληνική εταιρεία που παράγει σπρέι από το 1982, ανέλαβε την πρωτοβουλία να διοργανώσει μια καλλιτεχνική εκστρατεία προκειμένου να ευαισθητοποιήσει το κοινό και να βοηθήσει.

Η μεγαλύτερη συλλογική έκθεση της street art σκηνής της Αθήνας για τη διάσωση των αδέσποτων αλόγων του Υμηττού

40 καλλιτέχνες δίνουν ραντεβού το Σάββατο 20 Απριλίου, στον χώρο I Am Art Athens, στην οδό Νότη Μπότσαρη 10, στο Κουκάκι, στη μεγαλύτερη συλλογική έκθεση της street art σκηνής της Αθήνας, για τη διάσωση των αδέσποτων αλόγων του Υμηττού.

Joining Forces For The Horses. Οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να δουν τα έργα, να γνωρίσουν τους καλλιτέχνες, να απολαύσουν τη street και casual ατμόσφαιρα και να αγοράσουν το έργο της επιλογής τους, ενισχύοντας αυτόν τον ξεχωριστό σκοπό. Όσοι δεν επιθυμούν να αγοράσουν κάποιο έργο, θα μπορούν να ενισχύσουν την εκστρατεία μέσω δωρεάς στο donation box που θα βρίσκεται στον χώρο ή μέσω τραπέζης. Τους επισκέπτες θα περιμένουν πολλές εκπλήξεις, happenings, καθώς και η ομάδα της Help Horses που θα ενημερώνει για τη δράση της. 

«Η καλλιτεχνική κοινότητα αγκάλιασε αμέσως την ιδέα μας με συγκινητικό τρόπο, δημιουργώντας πρωτότυπα έργα τα οποία θα προσφέρονται προς πώληση σε ιδιαίτερα προσιτή τιμή», εξηγεί η Μαρλίζα Αμανατίδου, Marketing Manager της Cosmos Lac.

«Τα σπρέι μας αποτελούν εργαλείο των καλλιτεχνών, επαγγελματιών και ερασιτεχνών, στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, και δέσμευσή μας είναι ένα βιώσιμο μέλλον με την κυκλοφορία των πρώτων παγκοσμίως Carbon Neutral προϊόντων στην κατηγορία μας. Παράλληλα, προσπαθούμε να βρίσκουμε δημιουργικούς τρόπους να συνδράμουμε στην κοινωνία μας, γιατί η δημιουργικότητα αποτελεί την κινητήριο δύναμή μας» προσθέτει.

Οι καλλιτέχνες που συμμετέχουν στην έκθεση είναι οι: Yiakou, Simek [Christos Tzaferos], Karima, Soteur, cacao rocks, Vasilis ‘Bilos’ Manthopoulos, 3MK Studio,  sotiris. Sub [Sotiris Kizilos], Bassment Rats, Onebran,  al3X!, Animous Lynx [Chadoulis Pavlos], Dimitris Ntokos, NIQUE, Tind Extraordinaire, Pavlina Bechrakis, The Quick Brown Fox, BillyGee Atelier, RTMONE, Nadia Stasinou, jola818, SOBER5083R, A.telio Art Studio by Anastasia Dask, TAXIS [Dimitris Trimintzios], Pro Heroes 015, Ilias Kontonikolas, Ioanna Zemperligkou, spray.bike, SNER ONE. Dark side tattoo society: TAM DSTS, OSNE DSTS, SUB DSTS, RAPID DSTS, DAIMON DSTS, PANAGIOTIS DSTS, JORDAN DSTS, NIK DSTS, FILIPPOS DSTS, MANOLIS DSTS, MRFRENCH DSTS

© Quick Brown Fox

Cosmos Lac: Ποια είναι η ελληνική εταιρία παραγωγής σπρέι με διεθνή παρουσία

H Cosmos Lac αποτελεί μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής χρωμάτων σε σπρέι, με δυναμική παρουσία σε Ελλάδα και εξωτερικό και πλήθος διακρίσεων στο ενεργητικό της. Ιδρύθηκε το 1982 από τον Παναγιώτη Σέγκο με όραμα να δημιουργήσει και να προσφέρει έναν πρωτοποριακό, εύκολο και οικονομικό τρόπο βαφής, τόσο για μικρές και λείες επιφάνειες όσο και για πιο μεγάλες και απαιτητικές εργασίες. 42 χρόνια μετά, την επιτυχημένη πορεία συνεχίζει η δεύτερη γενιά της οικογένειας που έχει αναλάβει τα ηνία της βιομηχανίας, σχεδιάζοντας, αναπτύσσοντας, παράγοντας και ελέγχοντας χιλιάδες σπρέι καθημερινά, τηρώντας πιστά όλες τις αυστηρές προδιαγραφές. Το εργοστάσιο της Cosmos Lac στην Αυλίδα αποτελεί μια από τις ασφαλέστερες και δυναμικά αναπτυσσόμενες μονάδες παραγωγής χρωμάτων σε σπρέι στην Ευρώπη, όπου παράγει καθημερινά υψηλής ποιότητας σπρέι σε περισσότερες από 350 αποχρώσεις, με την εγγύηση 11 διαφορετικών ποιοτικών ελέγχων από τις ελβετικές μονάδες παραγωγής της Pamasol. Η αεικίνητη ομάδα της Cosmos Lac είναι υπεύθυνη για μερικές από τις πιο επιτυχημένες σειρές σπρέι παγκοσμίως για το σπίτι, το αυτοκίνητο, το ποδήλατο αλλά και καλλιτεχνική δραστηριότητα (graffiti, DIY, κ.ά.), καλύπτοντας τις πιο απαιτητικές ανάγκες επαγγελματιών, καλλιτεχνών και ερασιτεχνών. Μαζί με την μακρόχρονη εμπειρία της, ξεχωρίζει για το ασταμάτητο πάθος για δράση και καινοτομία: Μια εταιρία που νοιάζεται για τη βιωσιμότητα και το αποδεικνύει έμπρακτα με κάθε τρόπο. Οι βασικές σειρές χρωμάτων της φέρουν πιστοποίηση Ουδέτερου Αποτυπώματος Άνθρακα (Carbon Neutral), μια παγκόσμια πρωτιά στον κλάδο. Μέσα από τις συνέργειες με δυναμικούς καλλιτέχνες και επαγγελματίες, συνεχή έρευνα και βελτιστοποίηση, φιλοδοξεί να κάνει τον κόσμο καλύτερο.

© Animous Lynx
© Dimitris Ntokos
© Cacao Rocks
© Nique
© Soteur
© RTMONE
© 3MK
© A.telio Art Studio by Anastasia Dask

Η έκθεση έχει την ευγενική υποστήριξη των I am Art Athens, Savvy Partners, Dark Side Tattoo Society, 33 Brewing Company και της Athens Voice.