Εικαστικα

Ιαπωνική τέχνη στην καρδιά της Αθήνας

Η EMP gallery, με έδρα το Τόκυο, εκθέτει έργα 60 Ιαπώνων καλλιτεχνών στο mosaico fine art studio

villycalliga.jpg
Villy Calliga
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Έργα Ιαπώνων καλλιτεχνών στο mosaico fine art studio

Έργα Ιαπώνων καλλιτεχνών στο mosaico fine art studio

Έργα εξήντα σύγχρονων καλλιτεχνών ταξίδεψαν από το Τόκυο στην Αθήνα προκειμένου να εκτεθούν στο στούντιο των δημιουργών Ελευθερίας Κωτσού και Γεράσιμου Γαλιατσάτου, κοντά στην πλατεία Μαβίλη. Τα έργα θα εκτεθούν τμηματικά: η πρώτη έκθεση θα ανοίξει τις πόρτες της στο κοινό το Σάββατο, 21 Οκτωβρίου στις 16:00, και η δεύτερη στις 25 Νοεμβρίου. Όσοι τις επισκεφτούν θα έχουν την ευκαιρία να δουν έργα ζωγραφικής, παραδοσιακής καλλιγραφίας και Haiku.

Ιαπωνική τέχνη στην καρδιά της Αθήνας
Terras, Japanese painting

Η EMP Gallery, με έδρα το Τόκυο, δίνει μεγάλη σημασία στη διεθνή προβολή του έργου των Ιαπώνων καλλιτεχνών που εκπροσωπεί. Μέχρι στιγμής έχει παρουσιάσει εκθέσεις σε Ελβετία, Κίνα, Κορέα, Ινδονησία, Πολωνία, Γερμανία και Ηνωμένες Πολιτείες ενώ είναι η πρώτη φορά που θα παρουσιάσει τους δημιουργούς της στην Ελλάδα.

Ιαπωνική τέχνη στην καρδιά της Αθήνας
Terras, Japanese painting

Οι επιμελητές της EMP gallery, αναφέρουν σχετικά: «Σκοπός αυτής της έκθεσης είναι να προωθήσει την ανταλλαγή τέχνης και πολιτισμού μεταξύ Ιαπωνίας και Ελλάδας, καθώς και την ανάπτυξη και προβολή των Ιαπώνων καλλιτεχνών στην Ελλάδα. Η ελληνική τέχνη θεωρείται η αρχή της δυτικής τέχνης και είναι μεγάλη τιμή για τους Ιάπωνες καλλιτέχνες να μπορούν να εκθέσουν τα έργα τους στην Αθήνα, την πρωτεύουσα της Ελλάδας, του θεμελιωτή όλων των σύγχρονων μορφών τέχνης. Ελπίζουμε ότι αυτή η έκθεση θα δώσει στο τοπικό ελληνικό κοινό και στους καλλιτέχνες την ευκαιρία να δουν και να νιώσουν κάτι από τα υπέροχα έργα των Ιαπώνων καλλιτεχνών. Ελπίζουμε ότι αυτή η ανταλλαγή θα αποτελέσει καταλύτη για τους μελλοντικούς καλλιτέχνες και μια ευκαιρία για πολιτιστικό εμπλουτισμό μεταξύ των δύο χωρών μας».

Αν αγαπάτε λοιπόν την ιαπωνική τέχνη ή αν θέλετε να έρθετε σε μια πρώτη επαφή μαζί της μπορείτε να επισκεφτείτε το Mosaico fine art Gallery αυτό το Σάββατο, στις 16:00, και να πάρετε μια γεύση του πολιτισμού αυτής της γοητευτικής χώρας.

Info
Εγκαίνια πρώτης έκθεσης: Σαββάτο,  21 Οκτωβρίου. Ώρα :16:00
Διάρκεια: Ως 28/10/2023
Εγκαίνια δεύτερης έκθεσης: Σαββάτο 25 Νοεμβρίου. Ώρα: 16:00
Διάρκεια: Ως 2/12/2023 

mosaico fine art studio
Καισαρείας 18-22 Αθήνα 11527 (Πληροφορίες: 6937049663 - 6973026590)
Ωράριο λειτουργίας εκθέσεων: Δευτέρα-Παρασκευή 18:00-21:00, Σάββατο 12:00-18:00

Η Athens Voice είναι χορηγός επικοινωνίας της έκθεσης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ