Εικαστικα

Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης: 24 καλλιτέχνες εμπνέονται από το καλοκαίρι

Ομαδική έκθεση με θαλασσινό, καλοκαιρινό θέμα, στο roof του πολυκαταστήματος Αttica

Μανίνα Ζουμπουλάκη
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

«Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης»: Η γκαλερί Artshot – Sophia Gaitani παρουσιάζει την ομαδική έκθεση στο Upper House Athens ως τις 30 Σεπτεμβρίου 2023.

Δεν είχα πάει ποτέ στο The Upper House Athens στο roof του πολυκαταστήματος Αttica – σπάνια πηγαίνω σε πολυκαταστήματα και ούτε ήξερα ότι υπάρχει καφέ-μπαρ-εστιατόριο-χώρος-Τέχνης με θέα και τραπεζάκια έξω στη βεράντα πάνω από το Αttica. Το ανακάλυψα τώρα, που πήγα στην ομαδική έκθεση «Summer Lovers» ή αλλιώς «Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης» της αίθουσας τέχνης Artshot - Sophia Gaitani. Δηλαδή η Σοφία Γαιτάνη οργάνωσε την έκθεση, μάζεψε τους καλλιτέχνες και έστησε τα έργα με το σωστό τρόπο στον σωστό χώρο. Το The Upper House Athens λέγεται «χώρος art and taste» επειδή συνδυάζει και τα δύο – στα εγκαίνια δοκιμάσαμε κάτι πολύ νόστιμα σαμόζα, αυτά τα ασιατικά πιττάκια με λαχανικά, που μάλιστα ήταν βίγκαν. Αυτά, μαζί με διάφορες κροκέτες και finger food, ήταν μια χαρά δείγμα ωραίας κουζίνας – διαφορετικά, ελαφρά και σπέσιαλ από κάθε άποψη.

Το «δύο σε ένα» δηλαδή είναι η έκθεση, που ξεκίνησε μόλις και θα κρατήσει ως το τέλος του καλοκαιριού που στην Ελλάδα αντέχει ως 30 Σεπτεμβρίου, και ο χώρος, που είναι… εστέτ, δεν μπορώ να σκεφτώ άλλη λέξη. Η Σοφία μελέτησε τις θέσεις των έργων έτσι ώστε να προβάλλονται καταπληκτικά χάρη στο άπλετο φυσικό φως (τζαμαρίες παντού) και τη λαμπρότητα του ουρανού της Αθήνας, που είναι τρομερό κλισέ αλλά άμα κοιτάξετε τον ουρανό θα συμφωνήσετε ότι λάμπει τα καλοκαίρια. Είκοσι τέσσερις καλλιτέχνες εμπνεύστηκαν από τη θάλασσα, τον έρωτα (μάλλον) και το καλοκαίρι – η αίσθηση που έχεις όταν χαζεύεις τα έργα είναι ότι φιλοτεχνήθηκαν όλα πλάι στο κύμα.

Γενικά δεν γράφω Δελτία Τύπου, σίγουρα δεν ξέρω τη σωστή ορολογία καν… απλώς είναι μια ανεβαστική, ενδιαφέρουσα και καλοκαιρινή έκθεση σε ένα όμορφο μέρος που μόλις ανακάλυψα, με ποτά, νόστιμα φαγώσιμα και βεράντα για τους αμετανόητους καπνιστές.  

Info
«Μια θάλασσα στο κέντρο της πόλης», ομαδική έκθεση της Artshot
- Sophia Gaitani , «The Upper House Athens», roof πολυκαταστήματος Attica, από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου 2023.
The Upper House, Attica City Link, 2103211114.