Εικαστικα

28 φωτογραφίες από το φεστιβάλ The Comic Con Thessaloniki

Δείτε μια άλλη Θεσσαλονίκη

Στέφανος Τσιτσόπουλος
10’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

The Comic Con Thessaloniki: Οι σούπερ ήρωες στο ραντεβού της Θεσσαλονίκης με κόμικς, σινεμά, παιχνίδια, cosplay.

Όταν η δεκαοκτάχρονη ανιψιά σου έρχεται από την Πάτρα στη Θεσσαλονίκη και το πρώτο που σε ρωτά δεν είναι το κατά πού πέφτει ο Λευκός Πύργος αλλά πού βρίσκεται το Συνεδριακό Κέντρο Ιωάννης Βελλίδης, τότε ξέρεις πως τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά και πως το έκτο The Comic Con Thessaloniki τα κατάφερε! 

Άνοιξε την Παρασκευή, η A.V. είναι εκεί και… δείτε: Χιλιάδες κόσμου το πλημμύρισαν (στη Θεσσαλονίκη το λένε τούρμπο-ζίνγκα-τούμπανο) και συνεχίζουν το «προσκύνημα», σε μια διοργάνωση που κατάφερε να φέρει στην πόλη μερικούς από τους σημαντικότερους σχεδιαστές και σεναριογράφους κόμικς από όλο τον κόσμο. 

Το απόλυτο φεστιβάλ για κόμικς, cosplay, videoboard, card games και ταινίες δράσης φέρνει στη Θεσσαλονίκη για άλλη μια χρονιά κορυφαία ονόματα: John Royle (Marvel, Zenescope), Fransesco D’ Ippolito (Disney, Panini), Brian Azzarello (Batman, Superman, Wonder Woman), Stephanie Philips (Batman, Wonder Woman), Dave Lung (DC comics, Marvel), Boo Cook (Judge Dredd), Simon Davis (2000AD), Vanesa R. Del Rey (Redlands),Paolo Pantalena (Zenescope, Marvel, DC),Victor Bogdanovic (DC, Batman, Superman, Wolverine). Μαζί με τους 140  έλληνες δημιουργούς, που δειγματίζουν στο τραπεζάκι τους, τα masterclass και τα workshops, το bodypainting και τις κινηματογραφικές προβολές, το φεστιβάλ θυμίζει ανάλογα του εξωτερικού και η διοργάνωση δίνει ρέστα. 

Μαζί με τη διεθνή αρμάδα, το The Comic Con Thessaloniki φιλοξενεί και 140 σχεδιαστές με ό,τι καλύτερο έχει να επιδείξει η ελληνική σκηνή, αλλά το ζουμί του, το μήνυμα, το περιεχόμενο και η ψυχή του δεν είναι μόνο το τζετ πρόγραμμα, οι εκθέτες, τα μάστερκλας, το σόπινγκ και τα χάπενιγκ, που ετοίμασαν οι διοργανωτές. Πλούσιο το θέαμα, αλλά το θέμα είναι πως, πέρα από το «κλαδικό», έσκασε στην πόλη ένα απίστευτο πλήθος από τρελαμένα παιδιά, ντυμένα σαν τους αγαπημένους τους σούπερ ήρωες, που περιφέρονται στους διαδρόμους, μεταμορφώνοντας το Βελλίδειο σε στούντιο χολιγουντιανής ταινίας. Anima nerds, Cosplay kids, Manga lovers, Video gamers, Cinema afficcionados και δεκάδες ενδυματολογικές παραλλαγές και περσόνες που από τις χάρτινες σελίδες ή το σέλιλοϊντ, κυκλοφορούν, παρτάρουν και φωτογραφίζονται, δίνουν την εικόνα μιας άλλης Θεσσαλονίκης που κι όμως είναι ακόμα εδώ!