Εικαστικα

Κλάπηκε από γκαλερί στη Βρετανία γλυπτό του Grayson Perry

Είχε φτιαχτεί με αφορμή την σειρά ντοκιμαντέρ «Rites of Passage»

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρετανία: Κλάπηκε έργο τέχνης του Grayson Perry. 

Η βρετανική αστυνομία διεξάγει έρευνα μετά την κλοπή ενός γλυπτού του καλλιτέχνη και ραδιοτηλεοπτικού παραγωγού Grayson Perry από γκαλερί τέχνης του Μπρίστολ. Η 27 εκατοστών υαλωμένη κεραμική φιγούρα, που ονομάζεται Alien Baby, αφαιρέθηκε από την Hidden Gallery στην περιοχή Clifton στις 30 Αυγούστου, ανακοίνωσε η αστυνομία του Avon και Somerset.

Οι αξιωματικοί δήλωσαν ότι ένας άνδρας που φορούσε καπέλο του μπέιζμπολ και σκούρο μπουφάν με φερμουάρ πλησίασε το επιχρυσωμένο κεραμικό έκδοσης που εκτίθεται στην γκαλερί.

Το Alien Baby δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων για την υποψήφια για Bafta σειρά «Rites of Passage» το 2018. Στη σειρά τεσσάρων επεισοδίων, ο Perry εξερευνά τις τελετουργίες που διέπουν τις μεγάλες στιγμές της ζωής μας, συμπεριλαμβανομένης της γέννησης, όπου μίλησε με μητέρες που είχαν γεννήσει πρόωρα μωρά και τις νοσοκόμες τους.

Ο Perry είναι διάσημος στον παγκόσμιο καλλιτεχνικό χάρτη για τα κεραμικά του που πάντα σχολιάζουν τις κοινωνικές ανισότητες και εξερευνούν μια πληθώρα ιστορικών και σύγχρονων θεμάτων. Ο Perry έγινε πριν μερικά χρόνια ο πρώτος βρετανός καλλιτέχνης στον οποίο το Βρετανικό Μουσείο επέτρεψε να εκμεταλλευτεί εν λευκώ τις συλλογές του και να τοποθετήσει ανάμεσά τους έργα του.