Εικαστικα

Οι Οδύσσειες του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη

Μέσα από τα σχέδιά του επιδιώκει να μιλήσει για την ανθρώπινη θέληση που ξεπερνά τα όρια, τη γνώση και την απώλεια, τον νόστο αλλά και την ταυτότητα των νεοελλήνων

woman_guest.jpg
Ιωάννα Γκομούζα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, "Απόπλους του Οδυσσέα"
Αλέξανδρος Μαγκανιώτης στο The Project Gallery: το έργο του "Απόπλους του Οδυσσέα" από την έκθεση "Return"

Ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης στην The project gallery με την έκθεση «Return»Ζ

Πόσες Οδύσσειες περιλαμβάνει η Οδύσσεια; «Γράφοντας» με ακρυλικά μελάνια πάνω σε διαφάνειες, ο Αλέξανδρος Μαγκανιώτης χαρτογραφεί τις περιπέτειες του μυθικού ήρωα μέσα και από το φίλτρο της δικής του οικογενειακής ιστορίας.

Έργα από την ενότητα Αναζητώντας τον Οδυσσέα, μια δουλειά εν εξελίξει που έδειξε το 2021 στο Αρχαιολογικό Μουσείο Πατρών, μας περιμένουν αυτό το διάστημα στην The Project Gallery στην έκθεση με τίτλο «Return».

Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, "Θεά Αθηνά"
Αλέξανδρος Μαγκανιώτης στην The Project Gallery: το έργο του "Θεά Αθηνά"

Λίγο πριν το έργο του Ο Απόπλους του Οδυσσέα εκτεθεί στο Μουσείο της Σανγκάης στο πλαίσιο μιας μεγάλης ομαδικής έκθεσης, ο Μαγκανιώτης με σχέδια και λέξεις επιδιώκει να μιλήσει για την ανθρώπινη θέληση που ξεπερνά τα όρια, τη γνώση και την απώλεια, τον νόστο αλλά και την ταυτότητα των νεοελλήνων.

Στην έκθεση στο Μοναστηράκι παρουσιάζεται και video animation, βασισμένο σε έργο του καλλιτέχνη που υλοποίησε ο εικαστικός Μάκης Κυριακόπουλος.


INFO:
Αλέξανδρος Μαγκανιώτης, Return

The Project Gallery, Νορμανού 3 (εντός της στοάς), 1ος όροφος
Διάρκεια έκθεσης μέχρι 10.9.2022
Ώρες Λειτουργίας : Τρίτη – Σάββατο : 12:00 – 20:00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ