Εικαστικα

Ο «Όμορφος νότος» αράζει στο King George

Έργα γνωστών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών παρουσιάζονται στο λόμπι του γνωστού ξενοδοχείου στην πλατεία Συντάγματος

A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Beautiful south: Ομαδική έκθεση στο ξενοδοχείο King George με έργα 17 γνωστών Ελλήνων και διεθνών καλλιτεχνών

Τον περασμένο Νοέμβριο διαβήκαμε το κατώφλι του με έντεχνη αφορμή χάρη στο Art Athina Pop Up και να που τώρα έρχεται νέα πρόσκληση με εικαστική αφορμή από το King George Hotel στην πλατεία Συντάγματος. Από τις 20 Μαΐου 2022 (εγκαίνια στις 7:30 μ.μ.–10:30 μ.μ.) έργα 17 γνωστών Ελλήνων αλλά και διεθνών καλλιτεχνών θα μας περιμένουν στο λόμπι του σε μια έκθεση που θέλει να αναδείξει «τη διπλή ταυτότητα του συγκροτήματος ως ένα από τα παλαιότερα ξενοδοχεία και σημεία συνάντησης της Αθήνας και ταυτόχρονα ως έναν χώρο που επιχειρεί να γεφυρώσει το παραδοσιακό με το σύγχρονο».

Το πρότζεκτ φέρει τον τίτλο Beautiful South και την υλοποίησή του υπογράφει η Ολυμπία Τζώρτζη –του εικαστικού χώρου Callirrhoe. «Όπως υπονοεί ο τίτλος –όμορφος νότος– το κύριο θέμα της έκθεσης είναι οι τόποι που αλληλοεπιδρούμε. Ο νότος είναι ένας τόπος που διεγείρει τα συναισθήματα, που δίνει την αίσθηση της ελευθερίας (μέσα από το φυσικό του περιβάλλον). Μέσα από την πλουραλιστική επιλογή των έργων η έκθεση προσπαθεί να ενώσει και όχι να διχάσει, επιχειρεί να χτίσει γέφυρες και να βοηθήσει στην καλύτερη κατανόηση της σύγχρονης τέχνης» σημειώνεται σχετικά.

Μέχρι τις 26 Ιουνίου στον χώρο θα παρουσιάζονται δημιουργίες των Γιάννη Αδαμάκου, Olive Allen, Κωστή Βελώνη, Μαρίας Γεωργούλα, Γιάννη Γκίζη, Διονύση Καβαλλιεράτου, Paul McCarthy, Μάρως Μιχαλακάκου, Ρόιλας Μπουζέα, Μαργαρίτας Μποφίλιου, Albert Oehlen, Μαλβίνας Παναγιωτίδη, Τάσου Παυλόπουλου, Σοφίας Πετροπούλου, Γιώργου Σταμκόπουλου, Erik Steinbrecher και Νίκου Τρανού.

Η επιλογή των έργων βασίζεται αφενός σε έργα που ανήκουν σε ιδιωτικές συλλογές και αφετέρου σε μια επιλογή νέων Ελλήνων καλλιτεχνών με ενεργή παρουσία στην τοπική εικαστική σκηνή. Μάλιστα, πλάι στα ζωγραφικά έργα και τα γλυπτά περιμένουμε να δούμε και ένα έργο τέχνης NFT.

Στο πλαίσιο της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί και μονοήμερο συμπόσιο για την τέχνη και την τεχνολογία, με τη συμμετοχή του Andrea Lissoni, διευθυντή του Haus Der Kunst στο Μόναχο, και του γνωστού καλλιτέχνη πολυμέσων Μίλτου Μανέτα.


INFO:
Beautiful south
Ξενοδοχείο King George
, Βασ. Γεωργίου Α’ 1, πλατεία Συντάγματος
Εγκαίνια: 20 Μαΐου 2022, 7:30 μ.μ.–10:30 μ.μ.
Διάρκεια μέχρι 26 Ιουνίου 2022