Εικαστικα

O Sotos Anagnos έφτιαξε το εξώφυλλό μας

Μας μιλάει για τη δουλειά του

Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο Sotos Anagnos ασχολείται µε την εικονογράφηση, τη γραφιστική και τα κόµικ. Έφτιαξε το εξώφυλλο του τεύχους 487 της Athens Voice και με αφορμή αυτό μιλήσαμε μαζί του.

Πώς και πότε αποφάσισες να ασχοληθείς με την εικονογράφηση και τα κόμικς;

Μουτζούρωνα από μικρός, αλλά το έναυσμα ήταν η γνωριμία μου με τα ευρωπαικά κόμικς και το αμερικανικό underground. Στην Ελλάδα μέσω Bαβέλ και Παραπέντε, δηλαδή.

n

Θυμάσαι το πρώτο σου κόμικ;

Όχι.

n

Ποιες δουλειές σου ξεχωρίζεις;

Τις ανέκδοτες.

n

Σε ποια περιοχή της Αθήνας ζεις και ποια είναι τα τρία πράγματα που αγαπάς πιο πολύ σ’ αυτήν;

Γεννήθηκα στους Αμπελόκηπους και έζησα λίγα χρόνια εκεί , μέχρι το 1981 που μετακομίσαμε στο κάτω Χαλάνδρι. Από τότε ζω όλο εκεί γύρω, μου αρέσουν οι παλιές μονοκατοικίες στα στενάκια, όσες έχουν απομείνει από τη γαμημένη αντιπαροχή, το διατηρητέο κτήριο στο κτήμα Δουζένη, οι μνήμες μου από την παλιά ροκ αύρα Χαλανδρίου (Renegade, Crazy).

n

Αν μπορούσες να σχεδιάσεις σε όποιο κτίριο της Αθήνας ήθελες, ποιο θα επέλεγες;

Το βιομηχανικό κτήριο των αρχών του 20ου αιώνα στο κτήμα Δουζένη στο Χαλάνδρι.

n

Τι σχεδιάζεις αυτή την περίοδο;

Τίποτα. Βλέπω ξανά τη σεζόν 1 ,1959-1964 του Τwilight Ζone.

n

Δείτε τα εξώφυλλα που έχει φτιάξει ο Sotos Anagnos για τα τεύχη 34411429432453 της A.V. 


O Sotos Anagnos γεννήθηκε στην Αθήνα. Ασχολείται µε την εικονογράφηση, τη γραφιστική και τα κόµικ. ∆ουλειά του έχει δηµοσιευτεί σε διάφορα περιοδικά, βιβλία, fanzines και webzines (Βαβέλ, ΑTHENS VOICE, Index, Beast, Strukt,Internazionale, Thames & hudson κ.ά.). Κατά καιρούς έχει εργαστεί στη διαφήµιση, καθώς και στην καλλιτεχνική επιµέλεια και παραγωγή έντυπου υλικού. Τα τελευταία χρόνια εργάζεται ως γραφίστας στην ΑTHENS VOICE. Ειδικότητά του είναι η εικονογράφηση, όπου χρησιµοποιεί διάφορες ανάµεικτες τεχνικές. Έχει πάρει µέρος σε εκθέσεις και φεστιβάλ στην Ελλάδα και στο εξωτερικό (Κίνα) και έχει εικονογραφήσει όλες τις ιστορίες του Κωστάκη Ανάν στη Βαβέλ και στο mov. (το οποίο και σχεδίασε), καθώς και τα 4 µέχρι στιγµής βιβλία του.