Εικαστικα

Ποδόσφαιρο και σύγχρονη τέχνη μαζί γίνεται;

Η έκθεση «F is for Football» αποδεικνύει πως ναι 

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
70039-141257.jpg

Στις 12 Ιουνίου ξεκινάει το Μουντιάλ στη Βραζιλία. Την ίδια μέρα, μια διαφορετική εντεκάδα ασχολείται με το δημοφιλές άθλημα, από άλλη θέση και με άλλο στόχο. 11 γνωστοί εικαστικοί καλλιτέχνες συμμετέχουν στην έκθεση «F is for Football» διερευνώντας το ποδόσφαιρο και το πλήθος ζητημάτων που σχετίζονται με αυτό: τη μαζικότητα, τον οπαδισμό, τις έμφυλες ταυτότητες, τη σωματικότητα.

Κατά τον Παζολίνι το ποδόσφαιρο είναι η τελευταία ιερή παράσταση των καιρών μας. «Ενώ άλλες ιερές παραστάσεις βρίσκονται σε παρακμή, ακόμα και η θεία λειτουργία, το ποδόσφαιρο είναι η μοναδική που μας έχει απομείνει. Είναι το θέαμα που αντικατέστησε το θέατρο», υποστηρίζει ο Παζολίνι και ο επιμελητής της έκθεσης «F is for Football» Κωνσταντίνος Αργιανάς επισημαίνει πως πρόκειται για μια ρήση που δεν είναι καθόλου τυχαία.

n

Ο στόχος της έκθεσης, σύμφωνα με τον επιμελητή της, είναι να εξετάσει το ποδόσφαιρο ως πολιτισμικό φαινόμενο, με όλες τις αντινομίες και αμφισημίες που αυτό εμπεριέχει, τόσο διαχρονικά όσο και σήμερα, την εποχή της παγκοσμιοποίησης.

Στον χώρο της έκθεσης θα προβάλλονται καθημερινά όλοι οι αγώνες της διοργάνωσης –μπορείς να φανταστείς πιο ενδιαφέρον μέρος για να παρακολουθήσεις το Μουντιάλ;

n

Στην έκθεση συμμετέχουν οι καλλιτέχνες: Γιάννης Θεοδωρόπουλος, Αντώνης Καπνίσης, Χρίστος Μιχαηλίδης, Μάρω Μιχαλακάκου, Δημήτρης Ντοκατζής, Νίκος Παπαδημητρίου, Άρτεμις Ποταμιάνου, Έφη Σπύρου, Παύλος Φυσάκης, Διονύσης Χριστοφιλογιάννης, Versaweiss

n

Επιμέλεια: Κωνσταντίνος Αργιανάς

Info: Σκουζέ 3, Πλατεία Αγίας Ειρήνης, Μοναστηράκι Αθήνα. 12/06-13/07. Ώρες λειτουργίας: Καθημερινά 18.00 – 00.00

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ