Εικαστικα

Το Cirque du Soleil επιστρέφει στην Ελλάδα με το Quidam

Και επισκέπτεται για πρώτη φορά τη Θεσσαλονίκη

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
68085-137129.jpg

Συνήθως η λέξη υπερθέαμα χρησιμοποιείται καταχρηστικά. Το Cirque du Soleil είναι, ωστόσο, από τις λίγες περιπτώσεις που κάτι τέτοιο δε συμβαίνει. Από το 1984 που ιδρύθηκε από τον Γκι Λαλιμπερτέ –πλανόδιο καλλιτέχνη δρόμου μέχρι τότε– οι παραστάσεις του συνδυάζουν ακροβατικά, street performance, ζωντανή μουσική και φανταστικά κοστούμια με έναν τόσο ιδιαίτερο και εντυπωσιακό τρόπο που κατάφερε να επαναπροσδιορίσει τη ζωντανή ψυχαγωγία και να χαρακτηριστεί το μεγαλύτερο θέαμα στον κόσμο.

Τον φετινό Σεπτέμβρη το φαντασμαγορικό καναδέζικο τσίρκο επισκέπτεται για τρίτη φορά την Αθήνα και για πρώτη τη Θεσσαλονίκη και παρουσιάζει τη θρυλική παράσταση «Quidam» (στα λατινικά σημαίνει ταξιδιώτης χωρίς όνομα). Σ’ αυτήν, η μικρή Zoe, σαν άλλη Αλίκη στη Χώρα των Θαυμάτων, ξεκινάει ένα φανταστικό ταξίδι κατά τη διάρκεια του οποίου συναντά εκκεντρικούς και αλλόκοτους χαρακτήρες, προσπαθώντας να ξεφύγει από τη μονότονη ζωή της και να διεκδικήσει το δικαίωμά της στην ατομικότητα.

Από το 1996 που το Quidam έκανε πρεμιέρα στο Μόντρεαλ του Καναδά, το έχουν παρακολουθήσει πάνω από 12 εκατομμύρια θεατές, ενώ στην παράσταση που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη συμμετέχουν 52 ακροβάτες παγκόσμιας κλάσης, μουσικοί, χορευτές, κλόουν και τραγουδιστές παρουσιάζοντας 10 εντυπωσιακά νούμερα. 

Δείτε φωτογραφίες από το Quidam:

n

n

n

n

n

n


Info: Αθήνα: 20-28/09, Κλειστό Γήπεδο Μπάσκετ, ΟΑΚΑ, Μαρούσι. Θεσ/νίκη: 30/09-05/10, ΠΑΟΚ Sports Arena. Πληροφορίες για την προπώληση στο 210 8938138.Εισιτήρια από €35, φοιτητικά και παιδικά από €28. Αγορά εισιτηρίων από 15/05 στο lavris.gr και στα καταστήματα ΓΕΡΜΑΝΟΣ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ