Εικαστικα

«Βίοι πλοίων» με την εικαστική γραφή του Γιάννη Δ. Μίχα

«Γοργόνες, αγαπητικιές, ουράνιες θάλασσες, σκαριά και το όνειρο της ναυτοσύνης»

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
6661-26693.jpg

Έκθεση  ζωγραφικής με 60 έργα από την πολύχρονη εικαστική του διαδρομή και με τίτλο «Βίοι Πλοίων» πραγματοποιεί ο ζωγράφος Γιάννης Δ. Μίχας, στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος.

Στην έκθεση παρουσιάζεται  σειρά συνθέσεων του ζωγράφου, της τελευταίας δεκαπενταετίας, εμπνευσμένων από τη θάλασσα, τους ανθρώπους της, τα τοπία της, τα πλοία, το λιμάνι του Πειραιά όπου ζει, αγωνίζεται και προσφέρει.

Την έμπνευση, την αιτία  και την ανάγκη που τον ώθησαν να παρουσιάσει τη συγκεκριμένη εικαστική  κατάθεση στο φιλότεχνο κοινό  και ιδιαίτερα στους Πειραιώτες, καταγράφει ο ίδιος ο Γιάννης  Μίχας στο νέο του ομώνυμο βιβλίο το οποίο αφιερώνει στη σύντροφο και το γιo του «σαν εξομολόγηση, σαν λατρευτική κατάθεση στην αγάπη τους και τη συμπαράστασή τους…»

Το  βιβλίο θα πρωτοπαρουσιαστεί  στη διάρκεια των  εγκαινίων της  έκθεσης και τα έσοδα από τις πωλήσεις του θα διατεθούν για τη στήριξη του Συλλόγου Γονέων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρίες Σαλαμίνας και της Πειραϊκής Ένωσης Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με νοητική στέρηση.

Ο Γιάννης Μίχας υπηρετεί τη ζωγραφική τέχνη με πάθος και αφοσίωση εδώ και αρκετά χρόνια. Όντας ναυπηγός στο επάγγελμα, το οποίο άσκησε επί σειρά ετών, είναι δεμένος αναπόσπαστα με τον κόσμο της θάλασσας και των πλοίων, τη φυσική και μεταφυσική τους αύρα. Γι’ αυτό και τα περισσότερα έργα του πηγάζουν από τη συγκεκριμένη βιωματική του σχέση. Ο ίδιος στον πρόλογο του βιβλίου του «Βίοι Πλοίων» καταθέτει με εξομολογητική διάθεση:

«Γοργόνες, αγαπητικιές, ουράνιες θάλασσες,  σκαριά και το όνειρο της ναυτοσύνης. Ένα λιμάνι στην άκρη της  γης σαν αυτό που προσπερνά ξεσκούφωτος ο Οδυσσέας χάριν της δόξας των πλοίων....»

Τα  εγκαίνια της έκθεσης «Βίοι Πλοίων»  θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 9 Ιουνίου 2010 και ώρα 20.00, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος (Ακτή Θεμιστοκλέους, Μαρίνα Ζέας, Πειραιά), ενώ οι δημιουργίες του ζωγράφου θα παραμείνουν στο Μουσείο μέχρι τις 10 Ιουλίου.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ