Εικαστικα

Banksy: Στην Ιταλία βρέθηκε το έργο που εκλάπη από το Μπατακλάν

Ένα έργο για τη μνήμη των 90 θυμάτων της τρομοκρατικής ενέργειας του 2015

Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Βρέθηκε σε αγρόκτημα στην κεντρική Ιταλία το έργο του Banksy που είχε κλαπεί από τον συναυλιακό χώρο του «Μπατακλάν» στο Παρίσι.

Στην κεντρική Ιταλία βρέθηκε το έργο του Βρετανού καλλιτέχνη γκράφιτι, Banksy, το οποίο είχε κλαπεί πριν από έναν χρόνο από τον συναυλιακό χώρο «Μπατακλάν» του Παρισιού. Το 2015 τρομοκράτες τζιχαντιστές είχαν εισβάλλει στον εν λόγω συναυλιακό χώρο και σκότωσαν  90 ανθρώπους.

Το έργο, το οποίο βρισκόταν στην έξοδο κινδύνου του «Μπατακλάν», απεικόνιζε μια γυναικεία μορφή με μαντίλα να πενθεί και να θρηνεί για τα θύματα της τρομοκρατικής επίθεσης. Οι δράστες της κλοπής είχαν χρησιμοποιήσει ένα φορτηγάκι, το οποίο τοποθέτησαν στην πόρτα ώστε να την καλύπτει και αφαίρεσαν κατά τη διάρκεια της νύχτας το έργο του «γνωστού-άγνωστου» καλλιτέχνη.

Σύμφωνα με την ιταλική εφημερίδα «La Repubblica» το έργο βρέθηκε σε αγρόκτημα της ιταλικής περιοχής Αμπρούτσο. «Ο εντοπισμός του έργου κατέστη δυνατός μετά από έρευνες των εισαγγελικών αρχών της περιφέρειάς μας, σε συνεργασία με την ιταλική αστυνομία και τις γαλλικές δικαστικές αρχές», τόνισε ο γενικός εισαγγελέας της Λ’ Άκουιλα.

Μετά την κλοπή του έργου η διεύθυνση του «Μπατακλάν» είχε γράψει στο Twitter: «Σήμερα μας γεμίζει μια αίσθηση βαθιάς αγανάκτησης. Το έργο του Banksy, που ανήκει στους πάντες - Γάλλους, Παριζιάνους, πολίτες του κόσμου - μας αφαιρέθηκε».

ΚΟΡΩΝΟΪΟΣ: Live updates - Τι πρέπει να ξέρουμε για τον κορωνοϊό- Συνεχής ενημέρωση εδώ