Εικαστικα

Ιστορίες εν λευκώ

Έκθεση φωτογραφίας με θέμα τα άτομα με σύνδρομο Down

62199-137574.jpg
Μαρία Αυγέα
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
65074-131041.jpg

Τα τελευταία χρόνια στην Ελλάδα γίνεται μία έντονη προσπάθεια ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης του κοινού σχετικά με το πώς τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να ενταχθούν στο κοινωνικό σύνολο. Τα άτομα με σύνδρομο Down μπορούν να μετέχουν σε πλήθος δραστηριοτήτων και με την κατάλληλη φροντίδα και εκπαίδευση να γίνουν ενεργοί πολίτες, να αρθρώσουν λόγο και να συμμετέχουν σε διαφόρων ειδών δραστηριότητες όπως όλοι.

Το σημαντικό είναι να πάψει κανείς να βλέπει το «διαφορετικό» ως «μη φυσιολογικό», καθώς το «φυσιολογικό» δεν υπάρχει, υπάρχει απλά το «συνηθισμένο». Οι άνθρωποι λοιπόν με σύνδρομο Down δεν είναι συνηθισμένοι. Είναι διαφορετικοί, είναι ξεχωριστοί. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι δεν μπορούν να κάνουν ό,τι και ο καθένας. Και αυτό ακριβώς προσπάθησε να αποτυπώσει μέσα από το φακό της η φωτογράφος Νεκτί Αραμπατζή.

n

Η έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιείται σε συνεργασία με το σύλλογο «ΗΛΙΑΧΤΙΔΑ» που δρα από το 1996 με σκοπό την υποστήριξη φίλων, γονέων και ατόμων με σύνδρομο Down. Η έκθεση αυτή γίνεται στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Συνδρόμου Down.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν τη Παρασκευή 11 Απριλίου στις 20:00 και θα διαρκέσει 12 και 13 Απριλίου στο Μουσείο Μπενάκη. Το Σάββατο 12 Απριλίου από τις 11:30 έως τις 14:00 θα πραγματοποιηθούν καλλιτεχνικά εργαστήρια από την ομάδα «Εν δυνάμει» για παιδιά άνω των 5 ετών με ή χωρίς αναπηρία τα οποία θα μπορούν να παρακολουθήσουν και οι γονείς. Η είσοδος είναι ελεύθερη με σειρά προτεραιότητας.

Ώρες έκθεσης

Σάββατο: 10:00-22:00

Κυριακή: 10:00-18:00

Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138

m

n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ