Εικαστικα

Κορωνοϊός: 25 σκίτσα για την καραντίνα και το «μένουμε σπίτι»

Με τη δική τους ματιά και πένα, 25 διεθνείς σκιτσογράφοι μας δίνουν μοναδικά σκίτσα για τον κορωνοϊό, την καραντίνα και το social distancing.

manos_athens_voice_1.jpg
Μάνος Νομικός
4’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Σκίτσο του Αυστραλού Glen Le Lievre
Σκίτσο του Αυστραλού Glen Le Lievre

Μία επιλογή με 25 σκίτσα από διεθνείς σκιτσογράφους με θέμα τον κορωνοϊό, την καραντίνα και το social distancing.

Η καραντίνα και το social distancing – κοινωνική αποστασιοποίηση (ή physical distancing – σωματική απομάκρυνση για άλλους) είναι η νέα συνθήκη που καλούμαστε να ζήσουμε το επόμενο διάστημα, με σκοπό να περιορίσουμε τη  μετάδοση του κορωνοϊού στους περισσότερους και στο τέλος να τον απομονώσουμε. Δεν ξέρω σε τι σημείο βρισκόμαστε, στην αρχή του τέλους ή στο τέλος της αρχής, η επιστήμη σύντομα πρέπει να δώσει ενδεδειγμένες λύσεις (εμβόλιο ή θεραπεία).


Οι σκιτσογράφοι – ιδιαίτερα αυτοί που ασχολούνται με το πολιτικό σκίτσο - είναι αυτοί οι καλλιτέχνες που με ένα σκίτσο και ένα καρέ μπορούν να μεταδώσουν ένα μήνυμα πιο δυναμικά και γρήγορα από χίλιες λέξεις.

Παρακάτω, επιλέξαμε 25 σκίτσα από διεθνείς σκιτσογράφους με θέμα τον κορωνοϊό, την καραντίνα, τις συνθήκες του «μένουμε σπίτι» και social distancing. Μηνύματα ελπίδας, αλλά και σκίτσα συγκινητικά, αστεία και σπαρακτικά, ότι ακριβώς ζούμε τώρα. Δεν ξεχνάμε ποτέ τους εξαιρετικούς Έλληνες σκιτσογράφους, αυτό θα γίνει σε ένα ξεχωριστό αφιέρωμα.

 

 

 


 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ