Εικαστικα

Athens videο art festival

Οδηγός περιήγησης στο 6o AVAF σε  6 βήματα. Το προσεχές τριήμερο 7-9/5… 

4570-643697.jpg
Παναγιώτης Μένεγος
ΤΕΥΧΟΣ 300
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
5990-13806.jpg

Andy Warhol – ο άνθρωπος που ενσάρκωσε το ποπ όραμα του 20ού αιώνα είναι το τιμώμενο πρόσωπο του τριημέρου. Σε κοιτάει από την επίσημη αφίσα και σε προσκαλεί να παρακολουθήσεις το μεγαλύτερο μέρος της συλλογής του Electronic Arts Intermix της Νέας Υόρκης, με έργα που πρωταγωνιστεί ο ίδιος.

Στο πλαίσιο των αφιερωμάτων στα διεθνή αντίστοιχα φεστιβάλ, φέτος φιλοξενείται μεταξύ άλλων το In - Edit Festival Musical Documental de Barcelona, με θέμα τα μουσικά ντοκιμαντέρ. 

Άλλα φεστιβάλ που «εισάγονται»: η γερμανική Transmediale, το καταλανικό REC, το κουβανέζικο Festival Internacional de videoarte de Camaguey, το γερμανικό Cologne Off, το σουηδικό Orebro κτλ. Όλες οι προβολές στην Ταινιοθήκη της Ελλάδας.

“Feel Free To Fell Green” – μια ενότητα που «δεσμεύει» ολόκληρο κτίριο της Τεχνόπολης για να παρουσιάσει έργα καλλιτεχνών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα για περιβαλλοντικά ευαίσθητα έργα (installations, video art κ.ά.). Υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής.

Μερικά νούμερα: 11.500 καλλιτέχνες από ολόκληρο το φάσμα της ψηφιακής δημιουργίας συνεργάζονται και υποστηρίζουν το φεστιβάλ, 55.000 επισκέπτες το έχουν τιμήσει τα προηγούμενα πέντε χρόνια, ενώ μόνο για φέτος οι δηλώσεις συμμετοχής ξεπέρασαν τις 2.700. 

Το Athens Video Art Festival βέβαια ούτε φέτος τελειώνει στις επιμέρους εκθέσεις. Κάθε μέρα από τις 21.00, στον εξωτερικό χώρο της Τεχνόπολης, τα νέα γκρουπ κλείνουν τις βραδιές μέχρι τα μεσάνυχτα. Θα έχει Μίκρο, The Callas, Zebra Tracks, Sugahspank! κ.ά. Το πρόγραμμα στο www.athensvideoartfestival.gr. «Τεχνόπολις», Πειραιώς 100 / Ταινιοθήκη, Ιερά Οδός & Μ. Αλεξάνδρου, Κεραμεικός, 7-9/5 από τις 16.00 έως τις 00.30 με ενιαίο εισιτήριο € 7. Η A.V. είναι χορηγός επικοινωνίας.  A

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ