Εικαστικα

Ραντεβού σε δυο χρόνια

Ρίχνει αυλαία την Παρασκευή με μια δράση ανοιχτή για το κοινό

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
59554-118903.jpg

Μετά από κάτι παραπάνω από τέσσερις μήνες λειτουργίας, η 4η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης φτάνει στο τέλος της. Μέσα στο διάστημα αυτό υπολογίζεται πως περισσότερα από 50.000 άτομα παρευρέθηκαν στην έκθεση και τις εκδηλώσεις που περιλάμβαναν εικαστικές δράσεις, performances, κινηματογραφικές προβολές, παρεμβάσεις σε δημόσιους χώρους, εκπαιδευτικά προγράμματα, καθώς και εργαστήριο νέων καλλιτεχνών.

n

Κεντρική Έκθεση "Παντού αλλά Τώρα" Peter Wutrich / Άγγελοι της Θεσσαλονίκης, 2013 Αλατζά Ιμαρέτ

Οι έξι χώροι στους οποίους φιλοξενείται η κεντρική έκθεση «Παντού αλλά Τώρα» σε επιμέλεια της Adelina von Fürstenberg θα είναι ανοιχτοί για το κοινό μέχρι και την Παρασκευή. Μετά το τέλος του Ιανουαρίου θα συνεχιστεί ωστόσο η έκθεση «Μεσογειακό Ταπεραμέντο; Στερεότυπα τόπων και άλλοι μύθοι», συνέχεια του 4ου Εργαστηρίου Νέων Καλλιτεχνών που πραγματοποιήθηκε στα πλαίσια της Μπιενάλε τον περασμένο Οκτώβριο.

n

Κεντρική Έκθεση "Παντού αλλά Τώρα" DeAnna Maganias / Κούφιο Βουνό, 2013 Περίπτερο 6

Την Παρασκευή που θα πέσει η αυλαία της Μπιενάλε θα πραγματοποιηθεί μια δράση ανοιχτή για το κοινό. Το Σεπτέμβρη η Μαρία Τσαγκάρη έφτιαξε ένα μεγάλο «ευχαριστώ» από στάχτη στο Περίπερο 6 της κεντρικής έκθεσης. Πέντε μήνες μετά ήρθε η ώρα το ευχαριστώ να «εξαφανιστεί» και το ραντεβού της Μπιενάλε να ανανεωθεί για το φθινόπωρο του 2015.

n 

 *Η κεντρική έκθεση πραγματοποιείται στο Αλατζά Ιμαρέτ, το Γενί Τζαμί, το Κρατικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης, το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης, το Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού και το Μακεδονικό Μουσείο Σύγχρονης Τέχνης.

**Η έκθεση «Μεσογειακό Ταμπεραμέντο; Στερεότυπα τόπων και άλλοι μύθοι» πραγματοποιείται στο Κέντρο Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης στην Αποθήκη Β1 στο λιμάνι

***Στην κεντρική φωτογραφία το έργο «Fire Tire» του Gal Weinstein που εκτίθεται στο Γενί Τζαμί

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ