Εικαστικα

Ο διεθνής ζωγράφος ΑΓΓΕΛΟΣ «αντιγράφει τον Θεό» στο Θέατρο Παλλάς

Δείτε τέσσερις από τις είκοσι μεταξοτυπίες που θα βρεθούν στο Foyer του θεάτρου

foto_1.jpg
Νικολέττα Σταμάτη
2’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
aggeloscov.jpg

Ο ζωγράφος ΑΓΓΕΛΟΣ στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς με 20 μεταξοτυπίες της έκθεσης του «Αντιγράφοντας τον Θεό»

Πρωταρχικός σκοπός της τέχνης – κάθε τέχνης – είναι να βελτιώσει ηθικά τον άνθρωπο, οδηγώντας σε μία πορεία ζωής με βασικό γνώμονα το πώς αυτός ο κόσμος θα γίνει καλύτερος. Οπότε δεν θα γινόταν παρά τον ίδιο κυρίαρχο στόχο να έχει και ο ζωγράφος ΑΓΓΕΛΟΣ.

Ο καλλιτέχνης, που έχει καταφέρει να αναγνωριστεί όχι μόνο στην χώρα μας, αλλά και διεθνώς, έρχεται στο Θέατρο Παλλάς και μαζί του φέρνει 20 μεταξοτυπίες περιορισμένης έκδοσης. Μέσα από αυτές προσπαθεί να «αντιγράψει τον Θεό», παρουσιάζοντας την εικόνα του κόσμου μας στην πιο πνευματική, κάποιος θα μπορούσε να πει και ιερή, μορφή του.

Της έκθεση του Άγγελου Παναγιώτου, όπως είναι το ολόκληρο όνομα του ζωγράφου, η οποία θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα, επιμελείται ο στενός συνεργάτης του, Γιάννης Γούνας. Ο τελευταίος σχολιάζει για το περιεχόμενο των έργων: «Αυτή η έκθεση μοιάζει σαν μια ιερή λειτουργία ζωής κάτω από τον έναστρο θόλο του ουρανού. Ότι συμφέρει, προάγει και υπερασπίζεται το αγαθό της ζωής θα το δείτε ζωγραφισμένο στις μεταξοτυπίες αυτής της έκθεσης στο Foyer του Θεάτρου Παλλάς».

aggelos-andromeda.jpg
ΑΓΓΕΛΟΣ - Ανδρομέδα


Παράλληλα, για την έκθεση «Αντιγράφοντας τον Θεό» μιλάει και ο Γιάννης Κεντ ιδρυτής των Θεατρικών Σκηνών Α.Ε. και κατ’ επέκταση διαχειριστής του Θεάτρου Παλλάς: «Αισθάνομαι μεγάλη τιμή, ευθύνη και ενθουσιασμό να φιλοξενώ στο Θέατρο Παλλάς έναν από τους μεγαλύτερους Έλληνες εκπροσώπους της παραστατικής ζωγραφικής διεθνώς. Έναν άνθρωπο που έχω την τύχη και την χαρά να αποκαλώ φίλο, τον ANGELO. Ειλικρινής εκφραστής του σύγχρονου καλλιτεχνικού πνεύματος, αγωγός παιδείας, πολιτισμού και αισιοδοξίας σε μια εποχή δυσπιστίας, θα μοιραστεί μαζί μας τη δική του εικόνα της ιδανικής πραγματικότητας εγκαινιάζοντας μια νέα εποχή δημόσιας παρέμβασης Τέχνης για το Θέατρό μας».

aggelos-tospititoyfilosofoy.jpg
ΑΓΓΕΛΟΣ - Το σπίτι του φιλοσόφου


Τι είναι, όμως, αυτό που ο ίδιος ο ΑΓΓΕΛΟΣ  θέλει να καταφέρουμε να δούμε μέσα από τα έργα του και τους έναστρους ουρανούς τους; «Αντιγράφοντας τον Θεό στην πραγματικότητα θέλω να αντιγράψω την εικόνα του κόσμου που είναι συγχρόνως και μια πνευματική σύνθεση. Η φύση και η ζωή σε μια αρμονική συνύπαρξη όπου όλα τα πράγματα αποκτούν μια ιερότητα. Και αυτή η ιερότητα θα πρέπει να γίνει πρώτα μέρος της σύγχρονης σκέψης για να μπορέσει μετά ο άνθρωπος να πάρει μια πιο υπεύθυνη και πιο αξιοπρεπή στάση απέναντι στην ζωή. Σήμερα ζούμε σε μια πολύ δύσκολη εποχή και το μέλλον μας δεν θα εξαρτηθεί από το πόσο θα προσαρμοστούμε στην εποχή μας αλλά από το πόσο θα αγωνιστούμε να την αλλάξουμε και να την κάνουμε πιο ανθρώπινη. Αυτός άλλωστε είναι και ο ανώτερος σκοπός της τέχνης. Να εξυψώσει τον άνθρωπο ενεργοποιώντας μέσα του τις ανώτερες αξίες. Αυτές που ισχύουν για πάντα όσο ο άνθρωπος θα σκέφτεται, θα δημιουργεί και θα ονειρεύεται ένα συνολικά καλύτερο και πιο ανθρώπινο κόσμο» απαντάει ο ίδιος.

aggelos-imelodiatoysympantos.jpg
ΑΓΓΕΛΟΣ - Η μελωδία του σύμπαντος


Περισσότερες Πλητοφορίες:

Foyer, Θέατρο Παλλάς (Βουκουρεστίου 5, Αθήνα)

Διάρκεια έκθεσης: 21 Οκτωβρίου με 11 Νοεμβρίου 2019

Ώρες λειτουργίας: Δευτέρα έως Κυριαλή, 18:00 με 20:00

Εγκαίνια: Πέμπτη 31 Οκτωβρίου, 19:00

aggelos-monastiri100.000hiliometramakriaapotingi.jpg
ΑΓΓΕΛΟΣ - Μοναστήρι 100.000 χιλιόμετρα μακριά από τη Γη

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ