Εικαστικα

Ο Richard Orlinski φέρνει τον άγριο κόσμο του στη Μύκονο

Πάνθηρες, κροκόδειλοι και ελέφαντες ταξιδεύουν στο νησί

Νικολέττα Σταμάτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ

Ο γάλλος εικαστικός Richard Orlinski έρχεται στην Fine Arts Μykonos Gallery στο Κεντρικό Ματογιάννι στη Μύκονο με μία ατομική έκθεση

Μετά τον Cédric Bouteiller, ο γαλλικός αέρας επιστρέφει για ακόμα μία φορά στη Μύκονο και στην Fine Arts Μykonos Gallery στο Κεντρικό Ματογιάννι, με τον Richard Orlinski. Ο διάσημος εικαστικός δεν έρχεται μόνος του, αλλά μαζί με τον «άγριο κόσμο» του, που αποτελείται από μία σειρά περίτεχνων τοτέμ.



Συγκεκριμένα, δημιουργεί διαφορετικά μεταξύ τους γλυπτά, με την χρήση ξέχωρων υλικών και μέσων, όπως η βιομηχανική ρητίνη, η πέτρα, το μάρμαρο, το χρώμιο και ο γυαλισμένος μπρούτζος, με τα οποία πλάθει τα ζώα του. Τα τελευταία σε καμία περίπτωση δεν είναι τυχαία, αφού το καθένα αντιπροσωπεύει για τον Orlinski κάτι ξεχωριστό και μοναδικό.

Αναλυτικότερα, ο πάνθηράς του έρχεται να ταυτιστεί με το μυστήριο και τον αισθησιασμό και συγχρόνως με την άγρια δύναμη και βιαιότητα, ενώ ο κροκόδειλος μας θυμίζει τις βαθύτερες παρορμήσεις του ανθρώπου, την προσαρμοστικότητα και το ένστικτο της επιβίωσης. Από την άλλη, ο ελέφαντας – ίσως ο πιο ξεχωριστός του ζωικού βασιλείου – αποτελεί καθρέφτη της δυαδικότητας της φύσης, αφού σε εκείνον συναντάμε τόσο τα βίαια ένστικτα, όσο και την τρυφερότητα, τη σοφία και τη μακροζωία.

Η έκθεση θα διαρκέσει από τις 19 έως και τις 25 Ιουλίου.



Λίγα λόγια για τον Richard Orlinski:

Ένας σύγχρονος Γάλλος γλύπτης, που μέσα από τα φανταστικά γλυπτά του μεταφέρει ένα θετικό και αγνό συναίσθημα. Δημιουργεί τα πολύχρωμα γλυπτά με την υπογραφή Born Wild θέλοντας να δώσει ένα μήνυμα που ενθαρρύνει την ελευθερία του πνεύματος, το συναίσθημα και την ευτυχία. Επηρεασμένος από τους ποπ καλλιτέχνες της γενιάς του, και έχοντας ως μία από τις μεγαλύτερες επιρροές τον Robert Indiana, ο Orlinski έχει εκθέσει τα περίφημα έργα του στην FIAC, το Courchevel, στο Le Chateau de Versailles, σε γκαλερί σε όλο τον κόσμο και αναγνωρίστηκε από το Artprice το 2015 ως ο πιο εμπορικός σύγχρονος καλλιτέχνης στη Γαλλία.

Επηρεασμένος από την ποπ κουλτούρα, δημιουργεί έναν πολύχρωμο κόσμο, ενώ οδηγείται από την επιθυμία να καταστεί η τέχνη προσβάσιμη σε όσο μεγαλύτερο δυνατό αριθμό ανθρώπων. Είναι αφοσιωμένος στη διάδοση της τέχνης και στόχος του είναι να παράγει μέσα από τα έργα του μια άμεση συναισθηματική αντίδραση στους αποδέκτες της δουλειάς του.

Αληθινός εραστής της τέχνης σε όλες τις μορφές της, αγκαλιάζει νέες μορφές καλλιτεχνικής έκφρασης.



Περισσότερες Πληροφορίες:

Ενόπλων Δυνάμεων 15, κεντρικό Ματογιάννι, Μύκονος

Εγκαίνια: 19 Ιουλίου 2019, 21:30

Ώρες λειτουργίας: 11:00 – 01:30

2289027005

www.kapopoulosart.gr

mykonos@kapopoulosart.gr