Εικαστικα

Οι φίλοι μας: Πάνος Κουτρουμπούσης

Ο συγγραφέας και υπαρξιστής σχεδιάζει εξώφυλλα και γράφει ιστορίες για την Α.V.

62222-137653.jpg
A.V. Team
ΤΕΥΧΟΣ 459
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
Πάνος Κουτρουμπούσης
Πάνος Κουτρουμπούσης

Παλιός γνώριμος, ο Πητ περνάει από τα φρέσκα τότε γραφεία της εφημερίδας με σημειώσεις-παρατηρήσεις κρατημένες σε κουτιά τσιγάρων – παλιά συνήθεια να ζωγραφίζει σε αποκόμματα, κουτιά από τσιγάρα, χαρτοπετσέτες. Φέρνει υλικό, πίνει καφέ, σχολιάζει μερικούς συντάκτες που τους έχει βάλει στο μάτι (ονόματα δε λέμε). Καμιά φορά συνοδεύεται από την Kate, που και εκείνη φτιάχνει ωραία κοσμήματα.

Πάνος Κουτρουμπούσης

Στο πρώτο εξώφυλλο μας δίνει βιογραφικό που ξεκινάει έτσι: «Aθηναίος από 4 χρόνων, ο Πάνος Kουτρουμπούσης εγκαινίασε την καλλιτεχνική του καριέρα στο Kολλέγιο Aθηνών, παίρνοντας αποβολή στα δεκαπέντε του για άσεμνα σκίτσα σε χαρτάκια που μοίραζε στην τάξη. Mαθητής ακόμη, γίνεται καλλιτεχνικός διευθυντής (!) στην Yπαρξιστική Παράγκα του Σίμου. ... Μέλος της επιτροπής του περιοδικού «Πάλι» (1964-1966). Λόγω μποέμικης νοοτροπίας περιπλανήθηκε κάνοντας εξώφυλλα βιβλίων και δίσκων...»


Ο Θανάσης Μουτσόπουλος, επιμελητής της έκθεσης «Το Aθηναϊκό Underground (1964-1983)» και του ομότιτλου βιβλίου που κυκλοφορεί από την ATHENS VOICE Books, μας λέει για τον Πάνο Κουτρουμπούση: «O Κουτρουμπούσης παραμένει η πιο αρχετυπική από τις φιγούρες της σκηνής, συγκρίσιμη ίσως μόνο με την περίπτωση του Δημήτρη Πουλικάκου (πιο γνωστού ως μουσικού). Λίγο αργότερα, έντυπα όπως η ATHENS VOICE παρουσίασαν τα εικαστικά έργα του Πάνου σ’ ένα ευρύτερο κοινό».

«Το Αθηναϊκό Underground (1964-1983)», εκδόσεις ATHENS VOICE Books


Δείτε τα εξώφυλλα που έχει σχεδιάσει ο Πάνος Κουτρουμπούσης για την Athens Voice

Τεύχος 26
Τεύχος 399
Τεύχος 544
Τεύχος 631

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ