Εικαστικα

Στο Ν. Ηράκλειο θα μάθεις τέχνη

 Πού; Στο Magenta arty workshop

50591-153528.jpg
Μαρία Κοραχάη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
51536-105368.jpg

Είναι το πιο φιλικό εργαστήρι που έχεις δει. «Θέλαμε να είναι ζεστό και άνετο, να νιώθεις σαν στο σπίτι σου», μας λέει η εμπνεύστριά του, Μαρία Χατζηβασιλείου. Και το πέτυχαν. Παλαιικοί καναπέδες, τραπεζάκια που εκθέτουν ωραίες δημιουργίες και χρωματιστά καδράκια στους τοίχους. Σου φτιάχνει τη διάθεση.

Σε περιμένουν οι πιο έμπειροι τεχνίτες, για μάθημα (από ζωγραφική μέχρι πάτσγουορκ και όχι μόνο), καφέ, κους κους, κι ό,τι άλλο τραβάει η ψυχή σου. Αυτό ονειρευόταν η Μαρία. Να γίνει το εργαστήρι της χώρος συνεύρεσης, έμπνευσης και δημιουργίας. Δεν θα μπορούσε διαφορετικά, αφού έκανε αυτό που της δίνει χαρά επάγγελμα. Πριν 20 χρόνια σπούδασε αγιογραφία. Σήμερα δημιουργεί και κοσμήματα που θα τα βρεις και στο πωλητήριο του Μουσείου Μπενάκη και σ’ αυτό του Μεγάρου Μουσικής.

Όταν κατάλαβε ότι η δημιουργικότητα για την ίδια δεν είναι απλά ένα χόμπυ, αλλά τρόπος ζωής το έκανε μότο του εργαστηρίου που άνοιξε για να μοιραστεί με εμάς τους υπόλοιπους και τα άλλα της μυστικά. «Μέσα στην κρίση, η δημιουργία είναι μια ωραία διέξοδος απ’ τα προβλήματα, που θέλουμε όλοι να την ανακαλύψουν», μας εξηγεί.

Στο εργαστήρι μπορείς να μάθεις ζωγραφική, χαρακτική, αγιογραφία , εικαστικό εναλλακτικό κόσμημα, ραπτική, πλέξιμο, διακοσμητικές τεχνικές, καθώς και κόσμημα, ραπτική και πλέξιμο για κορίτσια 11 έως 14 ετών. Εκεί βρίσκεις και πωλητήριο με έργα των δασκάλων των εργαστηρίων και ίσως στο μέλλον κι άλλων Ελλήνων καλλιτεχνών. Ενώ, για τους λιλιπούτιους καλλιτέχνες (5-12 ετών) λειτουργεί επίσης καλλιτεχνικό εργαστήρι.

image

Στον πολυχώρο θα βρεις επίσης δύο σπάνιες και πολύ ενδιαφέρουσες τέχνες, άγνωστες στους περισσότερους, την ικεμπάνα και το πάτσγουορκ. Η ικεμπάνα είναι τέχνη ανθοδέτησης, μαθαίνεις δηλαδή πώς να στήσεις τα λουλούδια στο βάζο σου ώστε να βοηθήσεις στην πνευματικότητα του χώρου. Ενώ το πάτσγουορκ είναι τα έργα που γίνονται από κομμάτια υφάσματος. Με πάτσγουορκ φτιάχνονται από πίνακες μέχρι τσάντες, ρούχα κι ό,τι άλλο θες.

Οπότε πάρε τα πινέλα και τις βελόνες σου και έλα Αγ. Τριάδος 8 στο Ν. Ηράκλειο στις 18 Οκτωβρίου και ώρα 19:00 (εγκαίνια) . Οι εγγραφές έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ τα μαθήματα αρχίζουν από 22 Οκτωβρίου. Οι τιμές είναι καλές και οι δάσκαλοι δεν μαλώνουν. (Φαντάζομαι).

image 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης
Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης

Οι Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Βασίλης Γρίβας και Ντανιέλα Σταματιάδη δούλεψαν παρέα με τους Νάσσερ Νασράλλαχ, Ρασίντ Αλ Μούλλα και Άλια Αλ Χαμάντι σε κοινό εργαστήριο

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.