- CITY GUIDE
- PODCAST
-
17°
3ο Amari Green Festival: Η καρδιά της Κρήτης χτυπά στο Αμάρι
Μια γιορτή για τον πολιτισμό, τη γνώση, το περιβάλλον και την ύπαιθρο χώρα με ελεύθερη είσοδο
Η μεγάλη γιορτή στην καρδιά της Κρήτης, το 3ο Amari Green Festival, διοργανώνεται και φέτος στα χωριά του Δήμου Αμαρίου, με ένα πλούσιο πρόγραμμα εκδηλώσεων, από 21 έως 25 Ιουλίου, με τη συμμετοχή των κατοίκων, επιστημόνων, καλλιτεχνών και εθελοντών και δωρεάν είσοδο για το κοινό!
Ο θεσμός πλέον του Amari Green Festival είναι μια μεγάλη γιορτή για τον πολιτισμό, τη γνώση, το περιβάλλον και την ύπαιθρο χώρα, που στοχεύει στην ανάδειξη όλων εκείνων των στοιχείων που συνθέτουν την αυθεντική Κρήτη και στη σύνδεση των πολιτισμών!
Μεγάλο μέρος των εκδηλώσεων του Amari Green Festival 2018 θα πραγματοποιηθεί στην Σχολή Ασωμάτων, στο Κτήμα Πάνακρον, στο κέντρο του Δήμου Αμαρίου, ενώ πολλές παράλληλες δράσεις και δρώμενα θα πραγματοποιηθούν στα χωριά του Δήμου.
Η φύση και η αρχαιολογική ιστορία του Αμαρίου πρωταγωνιστούν φέτος, πολλές φυσιολατρικές εκδρομές και ξεναγήσεις, που διοργανώνονται σε διάφορα σημεία και χωριά του Δήμου. Εκθέσεις λαϊκής τέχνης, ιστορικής φωτογραφίας, γευσιγνωσίες και παρουσιάσεις τοπικής γαστρονομίας, εκπαιδευτικές και ενημερωτικές ημερίδες, Θέατρα, Παραμύθια, διαγωνισμός Πρέφας, κ.α. περιέχονται στο πλούσιο πρόγραμμα των 5 ημερών.
Το Φεστιβάλ θα κορυφωθεί με τον εορτασμό της επετείου των 50 + 2 χρόνων από την ίδρυση του Γυμνασίου Φουρφουρά.
Το καλλιτεχνικό πρόγραμμα του AGF2018, θα συμμετάσχουν κρητικοί καλλιτέχνες, ερμηνευτές, μουσικοί και χορευτές! Με τις μεγάλες συναυλίες από τους Χαΐνηδες και τον Ψαρογιώργη, την Αμαριώτικη Βραδιά όπου θα τιμηθούν οι Βετεράνοι Αμαριώτες χορευτές, αλλά και συγκροτήματα κρητικής μουσικής στην κεντρική σκηνή του Amari Green Festival, ο κόσμος θα απολαύσει και θα ψυχαγωγηθεί.
Εκθέσεις τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων θα λειτουργήσουν Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα και Τρίτη στο κτήμα Πάνακρον.
Διοργανωτές του φεστιβάλ είναι ο Δήμος Αμαρίου, η Κοινωφελής Εταιρεία του Δήμου Αμαρίου και η Πολιτιστική Εταιρεία Είδομεν. Συνδιοργανωτές του Amari Green Festival είναι η Περιφέρεια Κρήτης, η Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου και το Επιμελητήριο Ρεθύμνης, ενώ το φεστιβάλ τελεί υπό τις Αιγίδες: Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, Υπουργείο Τουρισμού, Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας.
Δείτε περισσότερες πληροφορίες καθώς και το πλήρες πρόγραμμα του 3ου Amari Green Festival εδώ και εδώ
ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Επτά σύγχρονοι καλλιτέχνες συνομιλούν με ένα μνημείο του 17ου αιώνα
Ο Τιτσιάνο επιστρέφει στο προσκήνιο μέσα από διεθνείς εκθέσεις και τη διαχρονική δύναμη των έργων του
Η πλάγια υπογραφή του καλλιτέχνη που έζησε για 37 μόλις χρόνια επιλέχθηκε για ελάχιστους καμβάδες
Η γκαλερί διατηρεί ένα ζωντανό εκθεσιακό πρόγραμμα, με στόχο την ανάδειξη της σύγχρονης ελληνικής τέχνης και τη συνεχή ανταλλαγή ιδεών στο διεθνές καλλιτεχνικό πεδίο.
O εικαστικός μας μιλά για το εντυπωσιακό έργο του και τον σπουδαίο χαράκτη Λάμπρο Ορφανό
Η ανακοίνωση του Εθνικού Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης
Πώς αποφάσισε να ανοίξει τη συλλογή της στο κοινό και τι θα δούμε στην έκθεση που οργανώνεται σε έξι ενότητες με τίτλο Marginalia
Ένα ονειρικό εικαστικό τοπίο γεμάτο χρώμα, μνήμη και κίνηση.
Με τίτλο «όλα πρέπει να αλλάξουν. Ριζοσπαστική Νοημοσύνη. Σαλονίκη 9», σε επιμέλεια της Νάντιας Αργυροπούλου, η 9η Μπιενάλε Σύγχρονης Τέχνης Θεσσαλονίκης διαρκεί έως τις 5 Ιουλίου 2026
Το πρότζεκτ «Maria La Callas: Η ιταλική τέχνη των κοστουμιών της ταινίας» εγκαινιάζεται στις 27 Μαΐου
Μια ιστορική συλλογή σπουδαίων έργων της ρωσικής πρωτοπορίας (1910-1930) για τρίτη φορά στην Ελλάδα
Η «ανθρώπινη σκοτεινιά» ως πρώτη ύλη της τέχνης της Janis Rafa
Μέσα από το έργο του Ανδρέα Αγγελιδάκη, το Ελληνικό Περίπτερο μεταμορφώνεται σε ένα σύγχρονο Πλατωνικό Σπήλαιο
100 χρόνια από τον θάνατο του Κλοντ Μονέ: Eκθέσεις και αφιερώματα σε ολόκληρο τον κόσμο
Η έκθεση «Τοπία της μνήμης - Αυτά που κράτησα» εγκαινιάζεται στις 20 Μαΐου στο Μουσείο Ιδρύματος Βασίλη και Ελίζας Γουλανδρή
Η δημοπρασία πραγματοποιείται στις 27 Μαΐου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης
Η τολμηρή περφόρμερ και εικαστικός σε μια προσωπική έκθεση με νέα και παλαιότερα έργα οκτώ στενών καλλιτεχνικών συνεργατών και φίλων της
«Σημείο Κάλλας»: Σπάνιο αρχειακό υλικό και βιντεοεγκαταστάσεις στον περιβάλλοντα χώρο του Αρχαίου Θεάτρου
Εγκαινιάζονται ταυτόχρονα στις 11 Ιουνίου
Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.