Εικαστικα

Leandro Erlich: Μαγικά!

Οι ψευδαισθήσεις δεν έβλαψαν ποτέ κανέναν

45700-102528.JPG
Λίνα Μανδράκου
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
44055-92332.jpg

Ειδικεύεται στις οφθαλμαπάτες και τις ψευδαισθήσεις. Αν βρεθείς στο Λονδίνο μέχρι τις 4 Αυγούστου, μπορείς να δεις το τελευταίο του πόνημα, μια τεραστίων διαστάσεων τριδιάστατη εγκατάσταση με τίτλο «Dalston House», να λάβεις ενεργά μέρος και κυρίως να διασκεδάσεις παριστάνοντας τον ατρόμητο!

n

Τι έχει δημιουργήσει ο Αργεντίνος Leandro Erlich; Αν κοιτάξεις φευγαλέα τις φωτογραφίες που κυκλοφορούν, θα πιστέψεις πως οι αμάσητοι θεατές της εγκατάστασης κρέμονται από τα παράθυρα και την πρόσοψη. Όμως το κόλπο του καλλιτέχνη είναι πολύ πιο απλό, εύκολο και ακίνδυνο για όσους θα τολμήσουν να συμμετέχουν. Η πρόσοψη του κτιρίου βρίσκεται «ξαπλωμένη» στο έδαφος, οπότε οι θεατές την πατούν εκ τους ασφαλούς. Ένας υπερμεγέθης καθρέφτης, τοποθετημένος σε κλίση 45 μοιρών, αντανακλά όχι ακριβώς όσα διαμείβονται στο έδαφος, αλλά τις «πόζες» των θεατών, δίνοντας την εντύπωση πως επιδίδονται σε ριψοκίνδυνα ακροβατικά.

n

Τοποθετημένη στον Ashwin Street, στο Ανατολικό Λονδίνο, και αναπαριστώντας επακριβώς την πρόσοψη που είχαν οι βικτοριανές κατοικίες πριν βομβαρδιστούν κατά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, η εγκατάσταση του Erlich, θέτει ζητήματα αρχιτεκτονικής, πολεοδομίας, ιστορίας, οπτικής αντιληπτικότητας. Πάνω από όλα όμως, είναι μια τέχνη με ψυχαγωγικό χαρακτήρα, όπως κάθε μορφή interactive art.

 n

n

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ