Εικαστικα

«Doldrums» στη γκαλερί Ζουμπουλάκη

Μια έκθεση που δεν πρέπει να χάσεις!

51224-191786.jpg
Ναταλία Δαμίγου - Παπώτη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
36084-78444.gif

Η ατομική έκθεση «Doldrums» του Γιάννη Αδαμάκη φιλοξενείται στη γκαλερί Ζουμπουλάκη, από τις 7 Μαρτίου ως τις 6 Απριλίου 2013.

Ο όρος “doldrums” χρησιμοποιείται από τους ναυτικούς και αναφέρεται στη Διατροπική Ζώνη Σύγκλισης, την περιοχή εκείνη γύρω από τον Ισημερινό όπου η ατμοσφαιρική πίεση είναι πολύ χαμηλή και οι άνεμοι ασθενείς ή τελείως απόντες.Τα doldrums βρίσκονται στον Ατλαντικό και τον Ειρηνικό Ωκεανό και οι συνθήκες άπνοιας που επικρατούν σ’ αυτά έχουν ως αποτέλεσμα πολλές φορές τα ιστιοφόρα να εγκλωβίζονται για μεγάλες χρονικές περιόδους, ανήμπορα να ταξιδέψουν.

n

Ο Γιάννης Αδαμάκης βλέπει στα doldrums την ακινησία ανάμεσα σε περιόδους κίνησης, τις στιγμές όπου ο χρόνος βρίσκεται προσωρινά σε κατάσταση παύσης, μέχρι να ξεκινήσει πάλι αναπόφευκτα η αλληλουχία των συμβάντων. «Αναφέρομαι στην παύση που ξεκουράζει τη δική μου αφήγηση. Στην αναπνοή μου απέναντι στη διαδοχή των γεγονότων που ορίζουν την καθημερινότητά μου».

Στην έκθεσή του «Doldrums» στην γκαλερί Ζουμπουλάκη υπάρχουν ορισμένα έργα του με αμιγώς ναυτικά θέματα, χωρίς, όμως, να περιορίζεται σε αυτά.

n

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ