Εικαστικα

Σύνταγμα: Ανοίγει το τρομερό «Phobiarama»

Να τι είναι το περίεργο μαύρο σπιτάκι

62224-137655.jpg
Newsroom
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
353355-732724.jpg

Το περίεργο μαύρο λυόμενο σπιτάκι, που θυμίζει αποθήκη και που οι Αθηναίοι το βλέπουν τις τελευταίες μέρες στο κάτω μέρος της πλατείας Συντάγματος, λέγεται "Phobiarama" (Φοβία + Όραμα), είναι ένα πολυεπίπεδο διαδραστικό εικαστικό έργο και ανοίγει τις πύλες του απόψε Τρίτη απόγευμα, φιλοδοξώντας να ξορκίσει φοβίες και φόβους.

Λεπτομερέστερα, πρόκειται για δημούργημα του Ολλανδού "εικαστικού" κ. Ντρις Φερχόφεν που εγκαταστάθηκε στην πλατεία στο πλαίσιο του 4ου Fast Forward Festival της Στέγης Γραμμάτων και Τεχνών (ΣΤΓ). Σύμφωνα με τη σχετική ανακοίνωση είναι "μια site-specific εγκατάσταση εκτός Στέγης, προσομοίωση του σύγχρονου θεάτρου του φόβου: ένα αλλιώτικο ‘στοιχειωμένο σπίτι’ σε μια λαβυρινθώδη διαδρομή που εξορκίζει όσα μας στοιχειώνουν…. Σε παγκόσμια πρεμιέρα και σε συμπαραγωγή της Στέγης με το Holland Festival, η εγκατάσταση Phobiarama θεματοποιεί, εκθέτει και αποδομεί τις στρατηγικές του φόβου, καλώντας μας να αναμετρηθούμε μαζί τους όπως πρέπει, δηλαδή επί ίσοις όροις".

"Η δράση πραγματοποιείται σε μη θεατρικό χώρο, ο οποίος δεν είναι προσβάσιμος σε ανθρώπους με κινητικές δυσκολίες, ούτε ενδείκνυται για όσους αντιμετωπίζουν επιληπτικά επεισόδια", λένε οι διοργανωτές.

Info: "Phobiorama", Πλατεία Συντάγματος, 9 - 14 Μαΐου, καθημερινές 6-10 βράδυ ανά μια ώρα, Σαββατοκύριακο 11-3 μεσημέρι και 6-10. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη, με σειρά προτεραιότητας και απαραίτητη ηλεκτρονική προκράτηση θέσης. Δείτε περισσότερα στο site της Στέγης

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ