Εικαστικα

Πώς νιώθουν οι φωτογράφοι στη μέση της ερήμου;

 Η έκθεση «Spiritual Desert» καταγράφει την εμπειρία από το Burning Man

35003-709273.jpg
Καρολίνα Νιαμονιτάκη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
340101-707362.jpg

Η μεγαλύτερη διοργάνωση στον κόσμο προς τιμήν της ελευθερίας της έκφρασης, της δημιουργικότητας και του συλλογικού πνεύματος, το Burning Man, αποτελεί όχι μόνο ένα φεστιβάλ τέχνης αλλά μια μοναδική πνευματική εμπειρία στην μέση της ερήμου της Νεβάδα. Οι φωτογράφοι Nithah Stöcklin and Michael Stöcklin στην προσπάθειά τους να καταγράψουν τα βιώματά τους κατά τη συμμετοχή τους στη διοργάνωση του 2015, δημιούργησαν μια ιδιαίτερη έκθεση με τίτλο «Spiritual Desert» η οποία θα φιλοξενηθεί στη γκαλερί a.antonopoulou.art. Την έκθεση υπογράφει ο Paulo S. Rufino Henrique, εικαστικός και κινηματογραφικός επιμελητής.

«Spiritual Desert», Nithah Stöcklin and Michael Stöcklin

Πώς είναι να ζεις για 8 μέρες στη μέση της ερήμου με άλλα 70.000 άτομα από διαφορετικές χώρες χωρίς επικοινωνία με τον έξω κόσμο; Πού αρχίζουν και πού τελειώνουν τα όρια της έκφρασης της τέχνης και πώς ορίζονται; Κατά πόσον αυτή η εμπειρία σε βοηθάει να οδηγηθείς στην πνευματική αυτογνωσία και να αναλύσεις την εσωτερική σου ζωή; Σε αυτά τα ερωτήματα και σε άλλα πολλά αποσκοπούν να απαντήσουν οι δύο φωτογράφοι μέσα από την οπτική καταγραφή των δικών τους οπτικών βιωμάτων. Η βραζιλιάνικης καταγωγής φωτογράφος Nithah και ο Ελβετός σύζυγός της Michael θεωρούν πως η μοναδική εμπειρία του Burning Man τούς επέτρεψε να εμβαθύνουν στον εαυτό τους − σε αυτό οφείλεται και ο τίτλος «Spiritual Desert».

Το Burning Man διοργανώνεται κάθε καλοκαίρι στην έρημο Black Rock της Νεβάδα στις Η.Π.Α. με στόχο την ανάδειξη της ελευθερίας της έκφρασης με κάθε μέσο, αποτελούμενο από γιγαντιαίες εικαστικές εγκαταστάσεις και υπό τους ήχους διαφόρων ειδών ηλεκτρονικής μουσικής. Πρόθεση της εκδήλωσης είναι να ενθαρρύνει τους ανθρώπους να εκφράσουν τη δημιουργικότητά τους και να ζήσουν ως κοινότητα, με ανθρωπιστικό προσανατολισμό και σεβασμό προς το οικοσύστημα.

«Spiritual Desert», Nithah Stöcklin and Michael Stöcklin«Spiritual Desert», Nithah Stöcklin and Michael Stöcklin«Spiritual Desert», Nithah Stöcklin and Michael Stöcklin«Spiritual Desert», Nithah Stöcklin and Michael Stöcklin

Πληροφορίες για την έκθεση στο guide της Athens Voice. 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ