Εικαστικα

Στέφανος Ρόκκος: Καινούριο βίντεο για την έκθεση "Η Εποχή του Ηλεκτρισμού"

Ο γνωστός καλλιτέχνης μας ξεναγεί στην τελευταία του έκθεση

atk_0452.jpg
Γιάννης Νένες
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
338911-704888.jpg

Ο Στέφανος Ρόκκος, ένας από τους αγαπημένους μας καλλιτέχνες, όχι μόνο σαν εικαστικός αλλά σαν δραστήριο πρόσωπο της πόλης, μας έχει συνηθίσει στις περιπετειώδεις εικόνες. 

Περιπετειώδεις γιατί κρύβουν ένα πλήθος λεπτομερειών οι οποίες αλλάζουν είδος καθώς τις παρατηρείς. Κάθε μικρή σου κίνηση σε φέρνει πιο κοντά ή σε απομακρύνει από διαφορετικά νοήματα που προσδίδουν οι μικρές, λεπτές γραμμές του καλλιτέχνη. 

 Καινούριο βίντεο για την έκθεση "Η Εποχή του Ηλεκτρισμού"

Οι εικόνες του εμπεριέχουν, θα έλεγες, φάσματα της ζωής του -γι'αυτό το λόγο και είναι τόσο "εξομολογητικοί" οι πίνακές του: μουσική, έρωτες, εικόνες της πόλης, πάρτι, κορίτσια, εποχές, ενέργεια, ηλεκτρισμός.

 Καινούριο βίντεο για την έκθεση "Η Εποχή του Ηλεκτρισμού"

Άφθονες πληροφορίες για να έχεις να μεταφράζεις ακολουθώντας τους πίνακές του. Από τα εξώφυλλα των δίσκων και τα πάρτι του Κορμοράνου μέχρι τις επιμελείς βελονιές των κεντημάτων-επάνω-σε-έργο. Ο Στέφανος Ρόκκος εικονογραφεί με κάθε δυνατό τρόπο.

Η τελευταία του έκθεση "Η Εποχή του Ηλεκτρισμού" που ενθουσίασε, αφού ολοκλήρωσε τον κύκλο της, ακριβώς έναν χρόνο μετά τα εγκαίνια στην Πινακοθήκη Βογιατζόγλου-σε συνεργασία με την Αίθουσα Τέχνης Αγκάθι, και με την ολοκλήρωση της μίνι τουρνέ (Πινακοθήκη Βογιατζόγλου-Φεβρουάριος/Απρίλιος 2016, Αθήνα, Art Athina-Μάιος 2016, Αθήνα, Follow your Art Gallery-Αύγουστος 2016, Κύθηρα και Art Thessaloniki-Δεκέμβριος 2016, Θεσσαλονίκη), τώρα έγινε βίντεο από την Αρασέλη Λαιμού.

Ακολουθήστε τον, καθώς μιλάει για τα έργα του:

Και μπείτε και στην καινούργια, ανανεωμένη σελίδα του: εδώ

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ