Εικαστικα

Ποιος πραγματικά είναι ο θάνατος;

Έκθεση Xαρακτικής και Eγκαταστάσεων

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
27477-62343.jpg

Η ιδέα της έκθεσης με τίτλο "Συνίστημι" της Δήμητρας Κουμαντάκη και της Μαρίνας Μαραβελάκη, που πραγματοποιείται στα πλαίσια του print fest, αντλείται από το νεκροταφείο του Κεραμικού. Η βιωματική προσέγγιση του αιώνιου ερωτήματος για τον θάνατο. Ποιος πραγματικά είναι ο θάνατος, τι σημαίνει και τι συμβαίνει; Το ίδιο ερώτημα στην ατέρμονη αιωνιότητα, εκφράζεται παρόμοια δημιουργώντας κύκλους. Είναι μια προσπάθεια να απαντηθεί με εικαστικό τρόπο. Μια προσέγγιση της ιστορίας με την απόσταση του σύγχρονου. Με τον προβληματισμό του περάσματος και την μεταμορφωτική πορεία της ψυχής.

Η εγκατάσταση της Δήμητρας Κουμαντάκη αποτελείται απο μία περίοπτη κατασκευή από plexi glass, μέσα στην οποία υπάρχουν τυπώματα που απεικονίζουν την μεταμορφωτική πορεία της πεταλούδας, η οποία είναι το σύμβολο της ψυχής από την αρχαιότητα. Μία βιντεοπροβολή παρουσιάζει εικόνες από το αρχαίο νεκροταφείο του Κεραμικού πάνω στις οποίες πέφτουν κείμενα από τον Κρατύλο του Πλάτωνα και του Λουκιανού περί Πένθους. Μια αφήγηση δηλαδή για το τι πίστευαν οι αρχαίοι για τον Άδη. Τρείς στήλες στον τοίχο με τις πεταλούδες σε ανάπτυγμα, για να υποδηλώσουν τις επιτύμβιες στήλες και την ατμόσφαιρα μιας άλλης διάστασης(του επέκεινα).

Η εγκατάσταση της Μαρίνας Μαραβελάκη αποδίδει την εις Άδου Κάθοδο, χρησιμοποιώντας τυπώματα σε ακτινογραφίες, τα οποία εκτέινονται σε μέρος του κήπου του κτηρίου του συλλογου Ελλήνων Αρχαιολόγων.


 Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, Ερμου 136, Θησείο. Διάρκεια 4-20 Οκτωβρίου 2012. Ώρες επισκέψεων: Δευτέρα έως Παρασκυή 17:00- 21:00, Σάββατο και Κυριακή 11:00-16:00

Την Κυριακή 14 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί εργαστήριο Χαρακτικής.

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ