Εικαστικα

Οι μύθοι της φωτιάς στο Μουσείο της Ακρόπολης

Αυτή την εβδομάδα

62222-137653.jpg
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
26743-61260.jpg

Ένας τρισώματος δαίμονας με με τα σύμβολα της φωτιάς του νερού και του αέρα στα χέρια. (Γύρω στο 570 π.Χ. Φωτογραφία του Σωκράτη Μαυρομμάτη από το αρχείο του Μουσείου της Ακρόπολης). Μία υπέροχη, πρώτη ιδέα από το πρόγραμμα που ετοίμασε για τον Οκτώβριο το Μουσείο της Ακρόπολης και αναμένεται να έχει την ίδια επιτυχία με το καλοκαιρινό αφιέρωμα στα «Χρώματα».

Αυτή τη φορά, έχουμε την Φωτιά.

Ιστορίες με λάμψεις αρχέγονες, μύθους, προλήψεις, θρησκευτικές δοξασίες και αναζήτηση του ρόλου της φωτιάς στην καθημερινή ζωή, στην μυθολογία, τη φιλοσοφία.

Με αυτό το θέμα, το Μουσείο της Ακρόπολης παρουσιάζει μέσα στον Οκτώβριο εκθέματα και διοργανώνει αφηγήσεις για μεγάλους και παιδιά, με σκοπό να αναδείξει τον δημιουργικό αλλά και τον καταστρεπτικό χαρακτήρα αυτής της αρχέγονης δύναμης.

Οι αφηγήσεις θα διαρκέσουν τέσσερις ημέρες (11-14 Οκτωβρίου 2012) από τις οποίες οι δύο πρώτες θα είναι για παιδιά ενώ οι άλλες για ενήλικες.

Για τους επισκέπτες που δεν θα μπορέσουν να λάβουν μέρος στις οργανωμένες αφηγήσεις θα υπάρχει φυλλάδιο σε δύο γλώσσες που θα τους βοηθήσει να περιηγηθούν ελεύθερα και να εντοπίσουν τα εκθέματα που συνδέονται με το θέμα της δράσης.


 Η είσοδος στο κοινό θα είναι ελεύθερη το Σάββατο 13 και την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012, από τις 17:00 έως τις 20:00.

  • Την Πέμπτη 11 & Παρασκευή 12 Οκτωβρίου: μαθητικές ομάδες κατόπιν κράτησης στο τηλέφωνο 210 9000903. Οι τηλεφωνικές κρατήσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 1 Οκτωβρίου 2012.
  • Σάββατο 13 & Κυριακή 14 Οκτωβρίου: ομάδες ενηλίκων με σειρά προτεραιότητας

Είναι μια εκδήλωση στο πλαίσιο της πανελλαδικής δράσης «περιβάλλον και πολιτισμός: παντέχνου πυρός σέλας - λαμπερές ιστορίες φωτιάς» που διοργανώνει η Γενική Γραμματεία Πολιτισμού του Υ.ΠΑΙ.Θ.Π.Α

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.