Εικαστικα

H Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη πατάει γκάζι

Εντυπωσιακά έργα που απεικονίζουν αγώνες της Formula 1

4835-79724.jpg
Αγγελική Μπιρμπίλη
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
23883-56455.jpg

Στις 23 Μαΐου 2012, στο National Art Museum of Sports (NAMOS) στην Ιντιανάπολη των ΗΠΑ, εγκαινιάστηκε έκθεση με θέμα "Speed and Motion: Racing to the Finish Line", που περιλαμβάνει πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά και φωτογραφίες από πολλούς κορυφαίους καλλιτέχνες από την Αμερική και από όλο τον κόσμο, όπως των Chris Bucher, Scott Fincher, Sayaka Ganz, Walter Knabe, Thomas Allen Pauly, Clint Thayer αλλά και της δικής μας Μίνας Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη.

Στην έκθεση παρουσιάζονται έργα από αγώνες όλων των ειδών όπως αγώνες αυτοκινήτων, μηχανών, καγιάκ, ποδηλάτων, ιπποδρομίες, τρέξιμο, κολύμπι και τρίαθλο. Κάθε αντικείμενο τέχνης αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα της ταχύτητας και της κίνησης στον αθλητισμό. Η έκθεση γίνεται κατά την διάρκεια των μεγαλύτερων αγώνων στον κόσμο, γνωστών παγκοσμίως με την ονομασία INDY 500.

Η Μίνα Παπαθεοδώρου-Βαλυράκη έχει εκθέσει έργα της που απεικονίζουν αγώνες της Formula 1 σε κορυφαία μουσεία σε όλο τον κόσμο, όπως στο Ολυμπιακό Μουσείο της Λωζάνης, στο Κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη, στο Εθνικό Μουσείο Γυναικών στις Τέχνες στην Ουάσιγκτον, στο Μουσείο της "Lamborghini Automobili" στην περιοχή Sant Agata στην Μπολόνια της Ιταλίας, στη συλλογή της UNESCO στο Παρίσι καθώς και στο Μουσείο της Βαρκελώνης στην Ισπανία. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι το τέλος Σεπτεμβρίου του 2012 και με απόφαση της Αμερικάνικης Ακαδημίας των σπορτ και του Μουσείων ASAMA και NAMOS θα παρουσιαστεί και σε άλλα μουσεία της Αμερικής.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ