Εικαστικα

ART-ATHINA #21

Μιχάλης Μαδένης

Athens Voice
A.V. Team
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13575-38948.jpg

n

«Ο Μαδένης είναι ένας ακούραστος ουμανιστής ζωγράφος από την αρχή της εξελικτικής του πορείας μέχρι σήμερα, που αποδίδει, χωρίς ρομαντική ή λυρική διάθεση, την ανθρώπινη μορφή. (…) Αν και πρόκειται για μια εικονιστική ζωγραφική με εξπρεσιονιστική διάθεση, έχεις την εντύπωση ότι είναι περισσότερο συναισθηματική και αυτό ίσως οφείλεται στην άμεση προσήλωσή του στο ανθρώπινο πάθος»

Τάκης Μαυρωτάς, Ιστορικός Τέχνης

Ο Μιχάλης Μαδένης γεννήθηκε στην Κομοτηνή το 1960. Σπούδασε ζωγραφική στην Α.Σ.Κ.Τ. της Αθήνας (1985-1990) με δασκάλους τον Τ. Πατρασκίδη και τον Π. Τέτση. Συνέχισε τις σπουδές του στην Ελεύθερη Ακαδημία Τεχνών της Χάγης (1991-1994). Έχει παρουσιάσει 12 ατομικές εκθέσεις και έχει συμμετάσχει σε πολλές ομαδικές.

www.ekfrasi-art.gr

 

Φωτο: Μιχάλης Μαδένης, Στη Φλώρα, 2010, λάδι σε μουσαμά, δίπτυχο 180 x 260 εκ., ευγενική παραχώρηση: έκφραση – Γιάννα Γραμματοπούλου

www.art-athina.gr

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΙΑΒΑΖΟΝΤΑΙ ΠΑΝΤΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Έργο του Ηλία Κολυβά από το πρότζεκτ ««Θάλαττα, Θάλαττα!»
Θάλαττα, Θάλαττα!: η πρώτη έκθεση σύγχρονης τέχνης και ποίησης που παρουσιάστηκε εν πλω σε επιβατηγό πλοίο

Ένα μοναδικό γεγονός που συνδέει την ποίηση με την τέχνη και ταξιδεύει σε διάφορα μέρη της χώρας - Θα βρίσκεται στην Αθήνα μέχρι το τέλος Ιουλίου

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.

// EMPTY