Εικαστικα

Πολυγλωσσία

Η Στέγη Γραμμάτων & Τεχνών κάνει θεαματική είσοδο στα εικαστικά

4662-35212.jpg
Δήμητρα Τριανταφύλλου
ΤΕΥΧΟΣ 338
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
13008-29405.jpg

«Ο φάρος του Στήβεν Αντωνάκου, τοποθετημένος στην είσοδο του κτιρίου, συνομιλεί με άνεση με το τοπίο της Λεωφόρου Συγγρού και καλωσορίζει με τα φωτεινά σινιάλα του στην έκθεση» λέει η επιμελήτρια Μαριλένα Β. Καρά για το έργο που συναντά ο επισκέπτης στην πρώτη μεγάλη έκθεση της Στέγης Γραμμάτων & Τεχνών. Η είσοδος του Ιδρύματος στα εικαστικά της πόλης είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Η «Πολυγλωσσία» είναι ένα αφιέρωμα της Ελλάδας στο εξωτερικό, μέσα από τα έργα 30 καταξιωμένων Ελλήνων καλλιτεχνών οι οποίοι έχουν ζήσει το μεγαλύτερο μέρος της ζωής τους εκτός Ελλάδας. 

Η εκλεκτή λίστα περιλαμβάνει ονόματα όπως: Λουκάς Σαμαράς, Αθηνά Τάχα, Γιάννης Κουνέλλης, Μαρία Ζερβού, Μίλτος Μανέτας, Στηβ Γιαννάκος κ.ά. «Προσέγγισα συλλέκτες πολύ φειδωλούς οι οποίοι έδωσαν για πρώτη φορά έργα τους σε μια έκθεση. Επίσης πολλοί καλλιτέχνες δημιούργησαν νέα έργα ειδικά για αυτό το αφιέρωμα». Όσο για τον τίτλο «Πολυγλωσσία», αναφέρεται στις πολλές σύγχρονες εικαστικές γλώσσες – στην έκθεση συνυπάρχουν έργα ζωγραφικής, γλυπτικής, video-art και εγκαταστάσεις.

Info: Έως 30/6, € 7,  € 4 (φοιτ.), Λ. Συγγρού 107-109


ΦΩΤΟ: «Οι ευάλωτοι, διαφευγόντες “Clandestini” του Δημήτρη Τζαμουράνη καταβυθίζονται στα νερά της σύγχρονης δυτικής μεταναστευτικής στρατηγικής» - Μαριλένα. Β. Καρά

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ