Εικαστικα

Ο Λάζαρος Μαράβας τρυπάει τον καμβά

Φωτισμένες, διάτρητες πόλεις στην έκθεση «Στίγμα ζωής» της ΔΛ gallery

1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
123435-276758.jpg

Τι είναι το φως για τον άνθρωπο; Μήπως είναι ο τρόπος του να δηλώσει την παρουσία του σε ένα απέραντο σύμπαν; Σήμερα, όμως, πώς δηλώνεις παρών μέσα σε έναν κόσμο γεμάτο προβολείς και φώτα;

Σε τέτοιες σκέψεις θα σε βάλει η έκθεση του Λάζαρου Μαράβα που ανοίγει τις πόρτες της την Παρασκευή 18 Μαρτίου από τις 20.00 έως τις 23.00.

«Τα φώτα στις πόλεις, στα χωριά, στα νησιά, αλλά και με ένα φως ο άνθρωπος δείχνει στο μαύρο τοπίο ότι είναι ΕΚΕΙ και μας καλεί» γράφει ο εικαστικός Λάζαρος Μαράβας. Μεταλλικές διάτρητες κατασκευές μαύρου χρώματος, γίνονται ο καμβάς της δικής του ιδιαίτερης ζωγραφικής σε μια προσπάθεια να αποτυπωθεί η ιδιαίτερη σχέση του ανθρώπου με το φως.

image

«Ο άνθρωπος πάει εκεί που έχει φως. Μόνον εκεί όπου έχει φως ο άνθρωπος ψάχνει, αλλάζει, εφαρμόζει, ανταγωνίζεται, χάνει αλλά και κερδίζει. Η χρήση της ενέργειας από τον άνθρωπο γεννιέται από την ανάγκη ΤΟΥ, να δείξει ότι είναι ΕΚΕΙ», με αυτές τις σκέψεις συνεχίζεται το ταξίδι του δημιουργού στα έργα που φιλοξενεί η έκθεση «Στίγμα Ζωής» στη ΔΛ gallery.

«Ένα ταξίδι για το σημείο ζωής και αντιπαλότητας για την ίδια τη ζωή. Για την ίδια στιγμή που ο άνθρωπος γίνεται μοναχικός όταν προσπαθεί να αλλάξει τα πάντα γύρω του, όταν ο ίδιος άνθρωπος επέλεξε να ζει με όλο αυτό γύρω του. Και όλο αυτό γίνεται, γιατί ο άνθρωπος πάει εκεί που έχει φως».

Ο Λάζαρος Μαράβας γεννήθηκε στη Λάρισα. Το 1985 πέρασε στην Ανωτάτη Σχολή Καλών Τεχνών, στο εργαστήριο του Νίκου Κεσσανλή, και αποφοίτησε το 1990. Παράλληλα σπούδασε σκηνογραφία στο εργαστήριο του Βασίλη Βασιλειάδη και το 1998 εργάστηκε στα Studio του Πανεπιστημίου Santa Krouz στην Αμερική. Σήμερα ζει και εργάζεται στην Ελλάδα.

Η έκθεση των έργων του θα διαρκέσει από την Παρασκευή 18 Μαρτίου έως το Σάββατο 7 Μαΐου.

Ώρες Λειτουργίας: Τετάρτη - Πέμπτη 14.00 - 19.00, Παρασκευή 14.00 - 21.00, Σάββατο 11.00 - 16.00.

ΔΛ gallery, Μεσολογγίου 55, Πειραιάς, 2104619700, dlartgallery@yahoo.com

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ