Εικαστικα

Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος

 Η έκθεση του μεγάλου σουρεαλιστή στο Μουσείο Γουναρόπουλου

107302-212813.jpg
Θανάσης Καρατζάς
1’ ΔΙΑΒΑΣΜΑ
113081-224219.jpg

«Είναι τα βλέφαρά μου διάφανες αυλαίες. Όταν τα ανοίγω βλέπω μπρός μου ό,τι και αν τύχει. Όταν τα κλείνω βλέπω ό,τι ποθώ».

Ο Ανδρέας Εμπειρίκος, εκτός απο εισηγητής της σουρεαλιστικής ποίησης, πεζογραφίας και της ψυχανάλυσης στην Ελλάδα, υπήρξε και ένας «μανιώδης φωτογράφος», όπως τον χαρακτήριζαν οι φίλοι του. Η ποιότητα και το ύφος της φωτογραφίας του βρίσκονται εκεί που τέμνεται ο φαντασιακός κόσμος, η ευαισθησία και η σαρκική λαγνεία. Ένας κόκκορας που περπατάει σαν κύριος καλοντυμένος στο δρόμο. Ένα πορτρέτο που το βλέμμα του σε διαπερνάει, σε «αναλύει». Μια γυναίκα ηδονική, εκτεθιμένη γενναιόδωρα, που ξυπνάει κάθε ένστικτο ερωτικό.

Το Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου στο δήμο Ζωγράφου εγκαινίασε την Τετάρτη 4/11 την έκθεση «Ο φωτογράφος Ανδρέας Εμπειρίκος» με περίπου 70 φωτογραφίες σε πολύ προσεγμένα τυπώματα. Το κλου της βραδιάς, το γεγονός ότι ο γιος του Ανδρέα Εμπειρίκου, Λεωνίδας, ήταν ανάμεσα στους θεατές και την ίδια στιγμή μπορούσες να τον δεις στην έκθεση σε φωτογραφίες από την παιδική του ηλικία.

imageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimageimage

Πληροφορίες

Τοποθεσία: Μουσείο Γ. Γουναρόπουλου, Γουναροπούλου 6, Άνω Ιλίσια

Διάρκεια έκθεσης: 4 Νοεμβρίου – 2 Δεκεμβρίου 2015

Είσοδος Ελεύθερη

 

ΕΓΓΡΑΦΕΙΤΕ ΣΤΟ NEWSLETTER ΜΑΣ

Tα καλύτερα άρθρα της ημέρας έρχονται στο mail σου

ΠΡΟΣΦΑΤΑ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης
Πώς εικονογράφοι από την Ελλάδα και το Εμιράτο της Σάρτζα δημιούργησαν μαζί έργα τέχνης

Οι Αντώνης Νικολόπουλος (Soloup), Βασίλης Γρίβας και Ντανιέλα Σταματιάδη δούλεψαν παρέα με τους Νάσσερ Νασράλλαχ, Ρασίντ Αλ Μούλλα και Άλια Αλ Χαμάντι σε κοινό εργαστήριο

Έκθεση: Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής
Ραδιόφωνα του μεσοπολέμου και της κατοχής «ξαναζωντανεύουν»  σε μια ξεχωριστή έκθεση

Τι μας είπε ο συλλέκτης και συντηρητής Νίκος Λαμπράκης για την έκθεση που περιλαμβάνει ραδιόφωνα και συσκευές τηλεπικοινωνιών από τα χρόνια του μεσοπολέμου ως τα πιο πρόσφατα χρόνια

Έχετε δει 20 από 200 άρθρα.